Utrechts Open Heuvelrug Toernooi 2008

foto

02-06-08: Nieuws van de Redactiecommissie voor jeugdcompetitie.

OSM (jeugd en senioren) was aanwezig op dit toernooi op 1 juni 2008. Elano Nijkamp, Cyril en Gilles de Kock en Ton Schut vielen in de prijzen.

Vandaag stond het in de volksmond ook wel genoemde Open Rug Toernooi op het programma. Het toernooi startte om 8.30 uur en voor de families Bargerbos, de Kock en de Klerks was het heel erg vroeg opstaan deze zondagochtend. Maar ja, je ziet dan wel een hele dag Top Badminton. Naast bovengenoemde families was ook de familie Nijkamp van de partij, maar die kwamen wat later ( Lucky me) deze ochtend binnen lopen. Een leuk toernooi want naast de jongelingen waren ook de senioren Ton Schut en Jesper van Breugel vroeg opgestaan om hun wedstrijden te spelen. Dit toernooi stond ook open voor de recreant speler. De OSM-spelers Arnold en zoon Sander Takens hadden zich in de categorie heren dubbel 8 ingeschreven.

Toen ik tegen tienen binnen kwam hadden velen er al een wedstrijd opzitten (leedvermaak). Jesper was in het enkelspel strijdend ten onder gegaan. Jammer voor hem, want het betrof een afvalsysteem. Jesper keek dus al uit naar de dubbelpartij met Geovanni. De jeugdspelers speelden volgens het poule systeem en zijn daardoor verzekerd van het spelen van meerdere badmintonpartijen. Gezellig druk dus op de tribune.

Cyril de Kock speelde in zijn 1e wedstrijd een spannende 3 setter, die hij winnend afsloot. In de 2e partij trof Cyril de nummer 2 geplaatste speler Daan. Jammer, maar helaas. Gelukkig leer je wel veel van deze toernooien en kun je volgend seizoen met wat meer ervaring je spelletje badminton spelen.
De Mix speelde Cyril met Amber en opnieuw was Daan één van hun opponenten. Bijna was er een 3e set nodig om een winnaar aan te wijzen, maar helaas trokken de OSM-ers met 20-22 aan het kortste eind. In de dubbel stonden de broertjes Cyril en Gilles de Kock zij aan zij. Opnieuw was die dekselse Daan de tegenstander en dat was natuurlijk heel vervelend voor Cyril. 3 maal verloren tegen Daan, maar desondanks niet getreurd, want in de herendubbel onder de 11 jaar werd wel de 2e plaats gehaald en dat gaf recht op een echte beker.

UtrHeuvelRug1

Amber die dus samen met Cyril verloor speelde een voortreffelijke wedstrijd tegen Judith. Helaas kon Amber niet winnen, maar dat is bijzaak. Dat deed Amber wel in haar 2e enkelwedstrijd tegen Isabelle. Goed gedaan Amber. Later die dag speelde Amber samen met Charmain nog 2 wedstrijden in het meisjes dubbel onder de 13 jaar. De wedstrijd werd in een hele spannende 3 setter jammer genoeg verloren. Goed gespeeld meiden.
Charmain had bij de afgelopen vrijdagtraining nog lekker met trainer Uun kunnen sparren. Dat was nog onvoldoende om van Dafne Linders te winnen, maar we verwachten volgend seizoen toch een sterk verbeterde Charmain op de badmintonbaan aan te treffen. In de mix werd samengespeeld met Gilles de Kock. Iedereen in de zaal dacht na die goede 2e set dat jullie in de 3e set zouden gaan winnen, maar Vrouwe Fortuna stond niet langer aan OSM-zijde. Blijf goed (met mij en Uun) trainen en dan ga je vanzelf beter spelen.

Gilles kon ook in het enkelspel geen potten breken. De doorgaans slim spelende junior werd zowel door Frank als door de sterke Justin aan de kant gezet. Dat noem ik nog eens pech als je het in de poule op moet nemen tegen de latere nummers 1 en 2 van het toernooi. Ja, dan mag je verliezen.

Lotte heeft dit seizoen last van toernooistress. Ze is vaak zo gespannen dat ze zelfs van mij zou verliezen. Gelukkig doe ik niet mee, maar geef ik Lotte wel eens een tip tijdens de wedstrijden. In haar partij tegen Maura was dat wel nuttig, want de 1e set werd Lotte dik op achterstand gezet. Met het nodige zelfvertrouwen stuurde ik haar opnieuw het veld in voor de 2e en later ook beslissende 3e set. Nu geen stress en geen getwijfel. Lotte zat er bovenop en liet haar tegenstander gedesillusioneerd achter. Lotte won na de 1e set te hebben verloren in 3 sets: 13-21, 21-10 en 21-10. Jammer dat mijn peptalk zo’n korte uitwerking heeft. Lotte twijfelde in haar 2e partij opnieuw en ondanks mijn inspirerende woorden kon Lotte het tij niet keren en vond ze hier haar Waterloo.

In de Mix die Lotte samen met Elano speelde ging het wisselvallig. Mooie momenten werden afgewisseld met ernstige fouten. Toch wist het duo uit Maarssen de gasten uit Zeist opnieuw in 3 sets de mond te snoeren. In de halve finale moesten Lotte en Elano het opnemen tegen de latere winnaars van het toernooi. Spannend was het wel en wat ons veel beter leek was het samenspel. Knappe prestatie kinders. Jullie zaten dicht bij de finale met de setstanden 18-21 en 17-21.

In de jongensenkel onder de 15 jaar heeft Elano het iedere keer tegen sterke tegenstanders uit Amersfoort moeten opnemen. Ze bleken niet een klein beetje sterker. Met enig geluk wist hij deze keer die gasten te ontlopen. In de poule werd snel afgerekend met Jeroen. Veel meer tegenstand in de 2e wedstrijd tegen Alex. In 3 sets hield Elano zijn rug recht en ging door naar de halve finale. Hier had Elano weer geen enkele moeite met Robert. Op het einde van de 2e set liet Elano zelfs nog enkele truckjes in zijn spel zien. Dat was zo zei hij later wel leuk voor het in grote getal aanwezige publiek. Uiteindelijk kom je dan in de finale de nummer 1 geplaatste speler Ruben tegen. Elano was er klaar voor en maakte het Ruben heel erg moeilijk in beide sets. Maar ook als je goed speelt kan het zijn dat je in 2 sets verliest. 20-22 en 15-21. Elano zat er niet zo mee. Hij had alles gegeven en is daarmee 2e van het toernooi geworden. Dat is waar, een goed toernooi heeft ook een goede nummer 2 nodig. Gefeliciteerd jongen.

UtrHeuvelRug2

Bij de senioren nam Jesper het op tegen Ton Bosch. Ondanks het vroege tijdstip wist Jesper de 1e set naar zich toe te trekken met 21-14. Een spannende 2e set werd gespeeld. Jesper had zijn ziel en zaligheid in deze 2e set gelegd, maar kon net niet winnen. 22-24. Een 3e set moest een winnaar aanwijzen. Opnieuw veel spanning, maar zijn tegenstander wist als 1e de 21 aan te tikken, toen Jesper nog op 18 punten achter stond. Puh hey, wat een wedstrijd.
Dan maar je winst samen met Geovanni in de dubbel behalen. Ook moesten 3 sets worden gespeeld en opnieuw geen geluk voor de onzen. De geveinsde blessure van jullie tegenstander bleek naderhand wonderbaarlijk wijze genezen.
Oeps, ik ben vergeten te vragen wie die wonderbaarlijke dokter is, want dan kan hij ook eens naar mijn langdurige blessure kijken. Na de uitschakeling in de herendubbel had Geovanni nog een kans in de single. Tegen de sterke René Morren werd een spannende partij in 3 sets winnend afgesloten. 18-21, 21-19 en 21-16. Dat was een leuke opsteker voor de junior die nu bij de senioren speelt.
In de 2e partij trof hij een tegenstander die hij al eens eerder bij een toernooi had ontmoet, Paul Magis. Deze ervaren badmintonspeler maakte het Geovanni weer erg moeilijk, of was het Geovanni zelf die het Paul erg makkelijk maakte. Ik denk dat het een combinatie van beide feiten is. 7-21 en 13-21 zijn niet goed om een ronde verder te komen.

Wie wel een ronde verder kwam was Good-old Ton Schut. Na winst op Hans, Paul en Klaas (zonder enig noemenswaardig probleem) nam Ton het in de finale op tegen een gelijkwaardige tegenstander, Arjan Spijkerboer. Deze Arjan had dit jaar al vele toernooien op zijn naam gezet zoals Veluwe Dauwtrappers toernooi 2008 – Open Korf 2008 – Open Iduna 2008 – BC ’70 Veluwe toernooi. Een meer dan gewaagde tegenstander dus. Ton gaf in de 1e set gelijk zijn visitekaartje af en won met 21-17. Aangezien er bij Ton niets meer lukte in de 2e set verloor hij met de vreselijke cijfers 8-21. Wat er mis was en hoe dit kon gebeuren is voor mij nog steeds een raadsel. Gelukkig stond Ton er weer in de 3e set en wist hij het Arjen letterlijk aan het wankelen te brengen. Arjen ging hard onderuit bij 18-18 en ik dacht dat Ton de overwinning nu ging binnen halen. Maar door 2 misrekeningen ging de winst uiteindelijk naar zijn tegenstander 19-21. Uiteindelijk heeft het Ton Schut heel wat zweetdruppeltjes gekost en was hij net na de wedstrijd begrijpelijk teleurgesteld. Kop op joh, want je speelde een fantastisch toernooi. Gefeliciteerd met je 2e plaats op het Open Heuvelrug toernooi 2008.

UtrHeuvelRug3

Dit was voor velen het laatste toernooi van het seizoen. Allemaal een prettige vakantie toegewenst en tot volgend seizoen.
Verslag: Jan Nijkamp

Oeps, de familie Takens.
Zij deden zoals gezegd mee bij de recreanten. En verloren met 7-21 en 10-21 en omdat het een afvalsysteem betrof waren ze snel klaar met hun Open Utrechts Heuvelrug toernooi 2008. Vette pech jongens. Volgende keer beter.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.