image

2012-06-22: Nieuws van de Technische commissie voor senioren.

De afgelopen drie maandagen zijn weer de clubkampioenschappen Senioren gehouden. De nieuwe clubkampioenen zijn ... bekend.

De voorinschrijving was dusdanig groot dat het clubkampioenschap (CK) over aanvankelijk twee avonden was gepland. Deelnemers konden zich, afhankelijk van hun geslacht en/of niveau inschrijven voor damesenkel (DE), damesdubbel (DD), herenenkel (HE) competitie, HE recreatief, herendubbel en/of gemengd dubbel.


Op de maandagavonden 4 en 11 juni is flink gestreden met mooie partijen tot gevolg en soms ook met verrassende uitslagen. In bijna alle categorie├źn waren twee poules. Aan het einde van de tweede avond bleek dat er geen tijd meer beschikbaar was om de finales te spelen. Die werden doorgeschoven naar een week later.


Alleen in de DD werd geen finale gespeeld, omdat er te weinig inschrijvingen waren om twee poules te vormen. In deze poule werden de poulewinnaars meteen clubkampioen en het leverde de navolgende nummers 1, 2 en 3 op:
1. Janke Scharff & Laura Eefting
2. Charmain Klerks & Kim van den Handel
3. Linda Beijert & Lara Hoekstra


Er ontspon zich een interessante strijd in de categorie HE competitie. Er waren twee poules en in de ene poule leek Geovanni Nijkamp onbedreigd poulewinnaar te worden, totdat op de tweede avond Gerben van den Bosch langskwam en alle partijen wist te winnen, inclusief de laatste tegen Geovanni in een spannende driesetter. In de andere poule draaide het om drie jonkies: Deon Ha won onverwachts, maar niet onverdiend, van Tim Koenis. Tim won op zijn beurt van Martijn Koenis, zijn iets oudere broer. En Martijn won weer van Deon. Na vergelijking van het onderling resultaat bleek Martijn het beste saldo te hebben en ging door naar de finale tegen Gerben.


Op maandag 18 juni, nota bene de verjaardag van Martijn, werd die finale gespeeld. Gerben begon met pech: hij sloeg zijn bespanning stuk na het eerste punt. Of het hierdoor kwam weten we niet, maar Gerben maakte in de eerste set beduidend meer fouten dan Martijn die relatief gemakkelijk de eerste set naar zich toe trok. In de tweede set ging het meer gelijk op. Toch wist Martijn door consequent de shuttles goed te plaatsen en als het even kon zijn keiharde smash te gebruiken, Gerben op achterstand te houden. Met 20-14 brak het eerste matchpoint aan. Helaas voor Martijn zat het niet mee en de ene na het andere matchpoint verdampte tegen de netrand of net naast de baan. Gerben kwam tot de 19 terug, maar maakte toen de beslissende fout. Hij sloeg de shuttle uit en Martijn pakte zijn verjaarsdagcadeau uit: clubkampioen 2012!

In de DE was het ook al jong tegen oud: Charmain Klerks had de competitiepoule gewonnen en Janke Scharff de recreantenpoule. In de finale kwam de winst voor Charmain niet in gevaar, zij werd clubkampioene 2012.


Bij de HE recreanten stond Peter Blaasse tegenover Eric van der Valk. Dit werd een spannende driesetter, waarbij beide heren tot het gaatje gingen. Nadat de rookwolken waren opgetrokken, bleek vandaag Eric de beste van de twee.


In het gemengd dubbel opnieuw jong tegen oud: het ervaren duo Janke en Gerben namen het op tegen gelegenheidsduo Charmain en Tim. En precies dat verschil in ervaring gaf de doorslag: Janke en Gerben wonnen de mixfinale.


In de laatste categorie stond opnieuw Martijn samen met Ton Schut tegenover Martin van Gorkom & Sandor Musto. De eerste set ging eenvoudig naar Martijn & Ton, maar in de tweede vochten Martin en Sandor zich goed in de partij. Helaas net niet goed genoeg, want Martijn en Ton wonnen alsnog na een close finish.


In dit alles onder de flexibele organisatie van Peter Sijm en Rowin Niewerth.
Heeft u de partijen gemist? Gelukkig hebben we de foto's nog van Jan en van Shirley.Alle finalistenDe clubkampioenen: Martijn Koenis en Charmain Klerks

Plaats je reactie onder dit bericht