image

2012-06-24: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.

Na een lange dag in Zutphen is OSM-J1, regionaal kampioen in de klasse onder-19, uitgeschakeld in de strijd om de nationale titel.

In een verrassend grote hal aan de rand van het centrum van Zutphen werden de nationale kampioenschappen voor regioteams gehouden. In twee dagen streden 63 teams verdeeld over 10 regionale klassen om de nationale titel.


Namens OSM Badminton deed OSM-J1 mee met Emma Rademaker, Jadine Smit, Deon Ha, Feye Hoekstra en Tim Koenis. Zij waren kampioen van de regio Centrum in de klasse onder-19 en daarom gerechtigd hier te spelen tegen de andere regiokampioenen in die klasse.


De eerste wedstrijd was om 10:00 tegen De Zeemeeuwen uit 's Gravenzande, spelend in de beruchte competitie van Zuid-Holland. Een wedstrijd bestaat uit vijf partijen: GD, HE, DE, HD, DD. Ondanks een uitgebalanceerde opstelling bleek dat OSM-J1 in alle partijen geen kansen had om in de buurt van een overwinning te komen. De tegenstanders waren eenvoudigweg beter op alle fronten.


Na deze tegenslag mochten we onze wonden likken in Zutphen, omdat de tweede wedstrijd pas om 18:00 begon. Het team genoot van het mooie weer en het mooie plaatsje. Halverwege kwam goed nieuws: Duinwijck-J2 had ook verloren van De Zeemeeuwen, zodat er perspectieven lagen voor het doorstromen naar de kruisfinales. Moesten we wel 3 van de 5 partijen tegen Duijnwijck winnen.


In het gemengd dubbel van Jadine en Feye werd een echte strijd geleverd. De uitslag gaf precies aan hoe de verhoudingen lagen: 19-21; 19-21: net iets minder, maar met een beetje mazzel... Deon speelde een prachtige partij in de herenenkel. Ondanks hoofdpijn hield hij zijn koppie er goed bij en zelfs een mekkerende tegenstander (wilde steeds een nieuwe shuttle zodra hij 2 punten verloor) kon hem niet van zijn stuk brengen: hij won in drie sets en gaf het team hoop.


De damesenkel was het enige onderdeel waar Duijnwijck een puntje van De Zeemeeuwen had afgesnoept. Emma stond voor de reusachtige taak hetzelfde bij Duijnwijck te doen. Na een eerste set zoals verwacht (8-21 voor Duijnwijck), steeg Emma's spel tot ongekende hoogte: het was een genot om de leeuwin weer op de baan te zien. En ze won de tweede set. Helaas lukte het niet in de derde set dit niveau vast te houden, de laatste set ging weer naar Duijnwijck. Zonder de schouderblessure zou de uitslag wellicht anders zijn geweest, maar vandaag dus niet.


Ook de herendubbel van Feye en Tim was close, heel close. Technisch was Duijnwijck beter, maar tactisch wisten onze jongens het evenwicht te herstellen. Toch kwamen ze niet echt langszij en pakte Duijnwijck dankbaar het derde beslissende punt. De damesdubbel van Emma en Jadine deed er daarna niet meer toe. Onze dames sloegen bij vlagen prachtige slagen, maar ook hier was Duijnwijck net even scherper.


Met een 1-4 nederlaag was de rol van OSM-J1 op dit NK uitgespeeld en de kans op een nationale beker verspeeld. Op zondag, de dag van de kruisfinales, bleek dat zowel De Zeemeeuwen als Duinwijck de kruisfinales hadden gewonnen en in de finale bleken De Zeemeeuwen opnieuw sterker. OSM-J1 verloor dus van de nummer 1 en 2 van Nederland...


Als we achterom kijken, kunnen we terugzien op een jaar om trots op te zijn: alle competitiewedstrijden gewonnen met ruime cijfers. Het regionaal kampioenschap ook binnengehaald met groot gemak. Belangrijker nog: een gezonde en sportieve inzet & motivatie maakten er een mooi seizoen van. En niet te vergeten een onvoorwaardelijke steun van de ouders, die een team rond het team vormden.


Deon verlaat het team, hij gaat naar OSM-2. De anderen gaan met z'n vieren verder in de derde klasse senioren. Een nieuw seizoen, een nieuwe ronde met nieuwe kansen.


Veel succes volgend jaar!
Ronald Koenis


Alls uitslagen op toernooi.nl.
Foto's van het team vind je hier.


Reacties

Janke Scharff reageerde op 24 juni 2012 om 16:58 met:

Dank je Ronald voor je coaching en natuurlijk weer voor je verslag.
OSM krijgt er een super seniorenteam bij.


Jan Smit reageerde op 24 juni 2012 om 16:07 met:

Het was een prachtig seizoen met zeer mooie wedstrijden en op zo'n toernooi verliezen van een betere tegenstander is geen schande. Als jeugdteam twee keer aanwezig op een landelijk toernooi is fantastisch. Met trost en een fantastische seizoen nemen we afscheid van de jeugd en beginnen jullie aan een nieuwe fase, succes.


Jan Nijkamp reageerde op 24 juni 2012 om 15:30 met:

Niet gewonnen, maar wel een geweldige prestatie om zoveel keer achtereen in deze toernooien door te dringen.
Jullie team sluit een periode af en begint straks aan een nieuw badminton seizoen bij de seniors.
Ook hier zijn weer regio en landelijke toernooien.
Ik weet zeker dat ook hier kansen liggen.
Leuk ook om te lezen dat het basisteam in tact zal blijven.
Heel veel succes in het nieuwe seizoen.


Plaats je reactie onder dit bericht