image

2012-06-26: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

Afgelopen maandag vond, traditioneel, op de laatste speelavond van het seizoen weer het slottoernooi plaats. Organisator Rowin Niewerth en rechterhand Peter Sijm mochten 31 deelnemers verwelkomen die gingen strijden om de beste speler/speelster van de avond en voor de aanmoedigingsprijs.

Omdat we met 7 banen gelijktijdig 28 mensen konden laten spelen kon er veel gespeeld worden en had iedereen volop kans om in de zeven wedstrijden die men speelde te laten zien hoe goed men zelf was en hoe goed men kon samen spelen met steeds weer wisselende dubbelpartners. Partijen werden op tijd gespeeld (11 minuten) en er werd doorlopend geteld. Per persoon werden de gehaalde punten genoteerd, getotaliseerd en aan het einde door het aantal gespeelde partijen gedeeld waardoor voor iedereen een gemiddelde per partij werd berekend.


Door de strakke regie werden de partijen achter elkaar gespeeld in een dusdanig tempo dat de spelers niet de kans kregen om af te koelen, zelfs niet als ze een ronde niet hoefden te spelen, zodat we om 22.15 klaar waren met de acht geplande rondes.


Nadat de rekenmeester (in dit geval de netbook van Rowin) de zware berekeningen had gedaan rolde de navolgende stand er uit:


Aanmoedigingsprijs: Yuki Tse met een gemiddelde van precies 19 punten per partij.
3e plaats (gedeeld): Dawa Sherpa en Cor Bras met een gemiddelde van 29,14
2e plaats: Leen Schipper met een gemiddelde van precies 30
1e plaats: Gerben van den Bosch met een gemiddelde van 30,57


Zowel Yuki als Gerben kregen een mooie beker voor hun prestatie. Daarna gingen de fanatiekelingen onder ons nog een uurtje vrij spelen, gingen de meesten moe maar voldaan naar huis en gingen vijf die-hards nog naar de kroeg bij de tennisbaan om daar het glas te heffen op het slot van het seizoen en het begin van de vakantie.


Tot september allemaal en geniet van de vakantie!!

Plaats je reactie onder dit bericht