image

2012-08-29: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugdcompetitie.

Het nieuwe badminton seizoen is weer begonnen, her en der worden er dan startup toernooien georganiseerd om er in te komen, zo ook Bavel op 25 en 26 augustus, mét OSM onder de deelnemers.

Alex Sung en Gilles de Kock deden als enige OSM-leden mee aan dit toernooi, Alex op alle onderdelen, Gilles de enkel en mix.


Alex kwam in zijn enkel niet verder dan een derde plek in de poule. Zijn dubbel ging beter, mede door zijn goede partner Liem Nuijten uit Tilburg, ze verloren één partij en wonnen er twee, waardoor ze tweede werden in de poule en toch door konden naar de halve finale, maar daar troffen ze Jules Bakx en Carlo van den Berg, die zeer sterk speelden en uiteindelijk de winnaars werden op dit onderdeel.


In zijn mix ging het zowaar nog beter, ook hier mede door een goede partner: Gwen van der Sande, hier werden ze eerste in de poule, en troffen in de halve finale Alex's partner Liem Nuijten met Lonneke Heijnen, beide tegenstanders zijn individueel sterker, maar Alex en Gwen wonnen toch verrassend, waardoor ze de finale bereikten, maar daar troffen ze Jules Bakx met Romy Claassen, deze waren duidelijk nog een maatje te groot voor Alex en Gwen, maar toch voor dit onervaren koppel een mooie tweede plaats.


Gilles de Kock werd tweede in zijn enkel-poule, maar alleen de nummer 1 ging door, helaas. In de mix ging het beter, ze werden ook in deze poule tweede, maar mocht nu wel door, waardoor ze in de kwartfinale stonden. Die wonnen ze ook, maar stuitten in de halve finale tegen een sterker spelend koppel, maar toch goed gedaan, die halve finale plek.

Plaats je reactie onder dit bericht