image

2012-10-17: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

OSM was aanwezig langs de lijn, op de baan en bij de diplomauitreiking op het Dutch Open.

Afgelopen zaterdag was het jaarlijkse MRTT (Mixed Recreanten Teams Toernooi) in het Topsportcentrum Almere. Dit landelijk toernooi vindt altijd plaats als nevenevenement op de zaterdag van het internationale Dutch Open toernooi. Gerben van den Bosch, de coördinator bij OSM Badminton, had drie teams samengesteld: Janke Scharff, Linda Beijert, Gerben van den Bosch en Wouter Tengeler vormden het eerste team. Laura Eefting, Hans Roberti, Peter Sijm en een wisselende dame vormden team 2 en het derde team bestond uit José van Ek, Monique Fokker, Eric van der Valk en Peter Blaasse. Er werd gespeeld op 12 banen met 33 teams uit heel Nederland. Na elke wedstrijd van 12 minuten had elk team één of twee ronden rust. Op deze manier speelde elk team 20 wedstrijden (dus elk koppel 10) en waren de teams de hele dag lekker bezig.


Zoals verwacht speelde het eerste team erg goed. Ze waren vorig jaar nog eerste geworden en ook dit jaar kwamen ze weer goed voor de dag. Gerben en Janke hadden aan het einde van de dag geen enkele partij verloren en Wouter en Linda hadden van de tien partijen er maar twee partijen verloren. Het betekende wel dat de eerste prijs aan hun neus voorbij ging, omdat er twee teams waren die één partij verloren hadden en één partij gelijk hadden gespeeld. De andere OSM-teams eindigden in de middenmoot. Maar belangrijker was dat er hele leuke partijen zijn gespeeld en dat dit soort toernooien bijna altijd heel gezellig en ontspannend zijn. De OSMers hebben zich deze dag prima vermaakt.


Op dezelfde dag werd aan Daan Maatman het Sportleider-2 diploma uitgereikt. Hiermee is hij gekwalificeerd als begeleider en trainer van de spelers van OSM. Daarnaast bestond de mogelijkheid om in het Topsportcentrum naar de wedstrijden van het Yonex Dutch Open te kijken. Op dit toernooi speelt de wereldtop om de open Nederlandse titel. Niet alleen Daan en de OSM-teams zaten regelmatig op de tribune, ook veel andere OSMers, zoals Fardau Breshamer en Geert-Jan Fluitman genoten van het topbadminton. Een bijzondere rol was weggelegd voor John van Rooijen. Deze OSMer was namelijk één van de lijnrechters (en swifferaar) op het Dutch Open. Op deze zaterdag werden de halve finales in de verschillende categorieën afgewerkt en van de zes halve finales met Nederlanders, werden er vijf gewonnen door oranje: o.a. Judith Meulendijks, Dicky Palyama en Eric Pang gingen door naar de finale. Na afloop zijn de teams nog afgereisd naar het Maarssense restaurant Di Mario voor een afsluitend diner. Al met al dus een zeer geslaagde dag die volgend jaar ongetwijfeld een vervolg zal krijgen!


Peter Sijm
Hier vind je alle foto's.


Plaats je reactie onder dit bericht