image

2012-11-11: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

In het weekend van 10 en 11 november werden de kampioenschappen van regio Centrum gehouden mét veel OSM in de gelederen.

We beginnen met de memorabele feit dat twéé ex-OSMers als eerste zijn geplaatst: Kirsten van der Valk bij de dames en Yannic Smeets bij de heren. Voor zover mij bekend een primeur! Kirsten won op halve kracht de eerste ronden in het enkelspel. Alleen in de finale moest er een tandje bij, maar die won ze ook in straight sets en daarmee werd ze wederom regionaal kampioen damesenkel!. Ze deed ook mee met het gemengd dubbel en bereikte daar de tweede plek. Yannic deed de herendubbel en de single. Hij moest aan de bak en won drie uitputtende driesetters op rij. Helaas voor hem had hij een druk programma en de volgende partijen in zowel single als dubbel gingen verloren, beide tegen de latere winnaars.


Elano Nijkamp is de derde ex-OSMer en deed mee in het enkelspel categorie 4. Hij draaide een goed toernooi en won al zijn enkelpartijen ... op één na. Hij moest in de finale zijn meerdere erkennen, maar toch Runner-up regionaal kampioen is zeker niet verkeerd. In het gemengd dubbel en herendubbel werd hij twee keer tweede in de poule, net naast de halve finale's dus. We zagen ook Martin van der Zwan, spelend in categorie 6. Hij draaide geen goede dubbel. In het gemengd dubbel werden twee fantastische partijen gespeeld en gewonnen, maar de derde ging verloren en dus niet door. In zijn enkelspel bereikte hij de kwartfinale.


Daarnaast zagen we ook veel spelers die nú bij OSM badmintonnen, waaronder Charmain Klerks, Marsha de Coo, Deon Ha en Martijn Koenis. Zij kwamen uit in categorie 6. En niet te vergeten de jongste: Gilles de Kock speelde in cat 8. Gilles begon het toernooi goed met twee gewonnen enkelpartijen, maar strandde in de kwartfinale. In het gemengd dubbel en herendubbel kwam hij niet door de poulefase heen, ondanks een knappe zege in de herendubbel met Deon op o.a. Martin van der Zwan.


Charmain leverde in haar enkelspel een mooie overwinning met een driesetter af, maar kon een tweede niet winnen. Met Marsha speelde ze in de dubbel een echte thriller van een uur: 24-22 17-21 20-22, helaas net niet gewonnen en dus niet door. Met Deon lukte het ook niet in de dubbel. In het enkelspel overleefden Marsha, Deon en Martijn niet de eerste ronde. Deon zat er met een driesetter het dichtste bij. De mix van Marsha en Martijn ten slotte begon goed met een knappe overwinning, maar in de tweede partij ging het minder en dus ook zij niet door.


Alle resultaten zijn terug te vinden op www.badmintonnederland.toernooi.nl.
Foto's komen op www.staaterop.nl.

Plaats je reactie onder dit bericht