image

2012-11-13: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

Ter afsluiting van de beginnerstraining organiseerde OSM Badminton een toernooi voor de groep badmintonners die dit najaar is gestart.

Het toernooi was opgezet met een zestal ronden waarin elke deelnemer telkens weer met een andere partner op de baan stond om per ronde zo veel mogelijk punten te halen. De samenstelling was volkomen willekeurig en dat leidde soms tot een nauwkeurig evenwicht in partijen: standen als 24-24 en 20-20 kwamen voorbij. En soms tot een enorm verschil, met als uitschieter: 37-8. Gelukkig was dat de uitzondering en bestond het merendeel van de avond uit spannende en leuke potjes badminton. Het toernooi stond onder leiding van de trainers Geert-Jan Fluitman en Ronald Koenis. Die zorgden niet alleen voor het speelschema, maar stonden de spelers met raad en daad bij door nog wat tactische, technische en praktische tips te geven. Zo werd het óók een leerzaam toernooi.


De rondes werden in strak schema afgewerkt en daarna werd de stand opgemaakt voor deelname aan de halve finales. Jan Keller was de eerste die door ging en hij trof Paul in de eerste halve finale. Beiden hadden een persoonlijke coach die hen tijdens de partij van de nodige tips voorzagen. Helaas voor Paul was het verschil waarmee hij en Jan de halve finale hadden bereikt, ook in die halve finale duidelijk aanwezig. Jan hield het kort en krachtig en gaf Paul, die het weliswaar goed probeerde, weinig kans. Na de break sloeg Paul een paar mooie slagen die hem meteen punten opleverde, maar Jan stelde snel orde op zaken en ging overtuigend door naar de finale. In de andere partij tussen Ilse en Guus was het veel gelijkwaardiger. Daar was het tijdens de wedstrijd alles behalve duidelijk wie er zou winnen. De spelers gaven elkaar weinig cadeau. Guus wist Ilse goed achterin te houden en ondanks mooie slagen van Ilse, gaf dat toch de doorslag: Guus ging met de hakken over de sloot door.

In de finale wachtte hem natuurlijk Jan, een tegenstander om letterlijk en figuurlijk tegenop te zien. En terecht want Jan nam vrijwel onmiddellijk een voorsprong en bleef sterk spelen. Guus zette daar een slim spel tegenover wat hem toch wat puntjes opleverde. Na de break, vol van tips van zijn coach, lukte het Guus om in een sterke fase meer punten te halen en terug te komen in de wedstrijd. Het zette niet door, omdat Jan nu ook een stapje erbij deed en net zo slim Guus uit positie wist te brengen. Tot teleurstelling van de fans van Guus, die nog veel lawaai produceerden, en tot blijdschap van de fans van Jan, die het al hadden zien aankomen, won Jan met overtuigende cijfers: 21-12. En zo werd Jan Keller de terechte winnaar van dit beginnerstoernooi! De prijzen werden uitgereikt en – omdat het eetbaar was - meteen weer uitgedeeld onder alle deelnemers en de organisatie. Het was weer een leuk toernooi geworden!

Plaats je reactie onder dit bericht