image

Vierde van OSM viert kampioenschap nr. vier!!

2013-01-27: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

Het was rekenen geblazen: met 5 wedstrijdpunten zou OSM-4 kampioen worden. In een bloedstollende confrontatie werd het ... 5-3: KAMPIOEN!!

In poule 8 van de derde klasse was het een nek-aan-nek-race tussen OSM-4 en het eerste van RAP. OSM-4 stond 3 wedstrijdpunten voor, maar in deze laatste competitieronde troffen ze DVS, die tot de tanden gewapend was om uit de degradatie te komen. RAP-1 had daarentegen een tegenstander die geen belangen meer had, dus een 8-0 winst voor RAP-1 hing in de lucht. De wedstrijden werden tegelijkertijd gespeeld, dus gingen de rekenmeesters aan de gang. Als OSM-4 vijf wedstrijdpunten zou halen, kon RAP-1 alleen nog een gelijk aantal punten behalen, en volgens de kampioensregels is dan het onderling resultaat bepalend. OSM-4 had tegen RAP-1 7-1 en 3-5 gespeeld: dus nét even beter dan RAP-1.


In de wedstrijd tegen DVS was het bloedstollend spannend: de ene driesetter na de andere en geen set of punt werd cadeau gegeven. Emma badmintonde sterk in haar krachtige, snelle spel. Jadine’s spel stond als een huis en ze wist prachtige clears af te leveren. Tim en Feye waren sterk in de smashes en razendsnel op de baan. Toen de rookwolken waren opgetrokken, stond een eindstand van 5-3 op de borden: precies genoeg voor OSM om het kampioenschap te vieren! Ook DVS had aan hun 3 punten precies genoeg om uit de degradatie te komen en waren dus ook verheugd met de uitslag. De zelfgebakken appeltaart maakte het feest voor beide ploegen compleet.OSM-4: Tim Koenis, Emma Rademaker, Feye Hoekstra, Jadine Smit


Noten achteraf:
- Uiteindelijk heeft RAP met 7-1 hun partij gewonnen, zodat OSM-4 met één heel wedstrijdpunt voorsprong het kampioenschap heeft gehaald.
- In de spelersstatistieken van de poule staan Tim en Feye fier bovenaan.
- In vorige acht seizoenen was het team al vijf keer eerder de beste van hun poule (en vier keer regionaal de beste). Nu dus voor de zesde keer kampioen!
- OSM-4 is het vierde team dat dit seizoen kampioen is geworden. Op de regionale kampioenschappen voor competitieteams op 2 maart komen de volgende teams uit voor OSM:
- OSM-2 in de tweede klasse
- OSM-3 in de derde klasse
- OSM-4 ook in de derde klasse
- OSM-5 in de vierde klasse


Reacties

Shirley Klerks reageerde op 28 januari 2013 om 12:53 met:

CONGRATULATIONS!


Jan Nijkamp reageerde op 28 januari 2013 om 11:56 met:

Wie gaat er nou naar Parijs?? Het gebeurt toch allemaal in Maarssen!!
Hallo jongens en meisjes (dames) van team 4. Dit kan echt niet hoor. Kampioen worden in de jeugd dat is één, maar nu de reeks voortzetten in de seniorencompetitie, daar feliciteer ik jullie van harte mee.
Heel veel kampioenen bij OSM Badminton. Dan heeft OSM vast een hele goeie badminton trainer. Uun Santosa mag trots op zijn pupillen zijn.
Nogmaals: een fantastisch resultaat. Gefeliciteerd!


Ronald Koenis reageerde op 27 januari 2013 om 18:41 met:

Het was een spannend seizoen met een spannend slot, maar jullie hebben het toch maar wéér geflikt: kampioenen, gefeliciteerd!!


Janke Scharff reageerde op 27 januari 2013 om 18:14 met:

Het is geweldig in Parijs, maar wel jammer dat ik niet bij deze laatste wedstrijd kon zijn. Heel erg gefeliciteerd met het kampioenschap.


Plaats je reactie onder dit bericht