image

OSM-5 Regiokampioen!

2013-03-03: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

Met vier teams van OSM reisden af naar de regionale kampioenschappen. Drie teams kwamen door de poulefase, twee teams bereikten de finale en één team won die: OSM-5 is regionaal kampioen 4e-klasse!

Nu we dit jaar zo veel kampioensteams hebben, gingen al deze spelers op 2 maart naar het regionale kampioenschap voor competitieteams van de Regio Centrum. Dit keer was het niet in Nijmegen, maar in de grote sporthal Valkenhuizen (23 banen) in Arnhem.

Bij binnenkomst kregen de alle kampioensteams een prachtige glazen troffee, een echte eyecatcher en een mooie motivatie om volgend jaar wéér kampioen te worden. Om 09:00 gingen de vier teams van start elk in een eigen poule met 2 of 3 andere teams. Elke wedstrijd bestond uit vijf partijen: herendubbel, damesdubbel één herenenkel, één damesenkel en één mix. Met een vaste twee set in elke partij (er werd dus nooit een derde set gespeeld), kon een team zo maximaal 10 sets per wedstrijd winnen. Bij gelijkspel werden de afzonderlijke punten in de set geteld, iets wat je zelden tegenkomt, maar vandaag dus wel!


OSM-2
In de tweede klasse kwam OSM-2 op de baan met Charmain Klerks, Marsha de Coo, Deon Ha en Martijn Koenis. Na een wat late start door het niet op tijd komen van de tegenstanders werd de eerste wedstrijd tegen Iduna meteen al spannend: met 6-4 nipt gewonnen. Daarna hadden de spelers een ronde pauze, omdat de andere 2 teams uit de poule eerst tegen elkaar moesten spelen. Dit gaf ons de mogelijkheid de sterkte van de aankomende tegenstander, Harderwijk, te bekijken. Al snel was duidelijk dat ze het nog moeilijk zouden krijgen in hun volgende wedstrijd. Harderwijk versloeg Iduna namelijk met 9-1. Maar OSM-2 hield de moed hoog, want het leek vooral te komen doordat Harderwijk met plastic shuttles speelden waar de mensen van Iduna duidelijk last van hadden. Wij hadden getraind met plastic shuttles en zouden er dus niet zoveel nadeel van hebben. Om als eerste van de poule door te gaan moesten we met 7-3 winnen. De wedstrijd tegen Harderwijk werd ook meteen al spannend omdat de heren wel, maar de dames niet hun dubbel konden winnen. Hierna mochten we dus nog maar één set verliezen om door te gaan als eerste. Gelukkig wisten Charmain en Deon hun singels te winnen en konden Martijn en Marsha de eerste set van de mix pakken.


Zo bereikten we als poulewinnaar de kruisfinale, waar we speelden tegen de nr. twee van de andere poule. Deze wedstrijd werd gemakkelijk gewonnen. Ook Harderwijk won de andere kruisfinale, zodat we in de finale weer tegen Harderwijk moesten. Harderwijk had meer spelers en had nu gekozen voor een andere opstelling. Zo werd het een ongehoorde close finish, waarin iedereen vocht voor elk punt. Nadat de rookdampen waren opgetrokken was het 5-5 in sets en werden de punten geteld, en nog een keer geteld en nog een keer geteld. Maar elke keer bleek dat OSM-2 één miezerig puntje minder had dan Harderwijk. Dat was balen, maar ze namen wél een fraaie beker voor de tweede plaats mee naar huis!


OSM-3
In de derde klasse stond voor OSM-3 op de baan: Janke Scharff (invalster voor Sabine Bosman), Lotte Bargerbos, Jesper van Breugel en Pedro Meyer (ook Ton Schut kon er niet bij zijn). Ze werden tweede in de poulefase en mochten net niet als beste tweede door naar de kruisfinales.


OSM-4
Ook in de derde klasse kwam OSM-4 uit met: Emma Rademaker, Jadine Smit, Feye Hoekstra en Tim Koenis. Zij doorstonden de zware poulefase. In drie loodzware rondes moesten ze in alle partijen voluit presteren, want het lag erg close: 6-4, 8-2 en 5-5. Ze speelden gelijk tegen Heerder BC, die ook met twee gewonnen wedstrijden en één gelijk spel eindigde. Maar omdat OSM-4 net een iets beter partijgemiddelde had, gingen zij als eerste door, en Heerder BC - als beste tweede - ook.
In de kruisfinales wachtte een relatief frisse Zetten-1, die na twee wedstrijden eenvoudig de kruisfinales hadden gehaald. U voelt het al aankomen: OSM-4 moest het conditioneel afleggen. Vooral in de enkelspelen gingen Emma en Tim tot op de bodem en er voorbij. Tim was nog eens extra gemotiveerd door het haantjes-gedrag van zijn tegenstander. Mooi dat hij hem wél een set wist af te pakken en dat van een speler die vorig jaar nog hoofdklasse speelde! Ook Emma wist onverwachts één set te winnen. Omdat in de herendubbel ook één set gewonnen was en dat niet lukte in de damesdubbel, moesten Feye en Jadine in hun mix beide sets winnen. Bloedspannend, maar ze kwamen in de eerste set al net te kort: 18-21. De tweede set wisten ze wel te winnen, maar de einduitslag 4-6 gaf geen recht op doorgang naar de finale.


OSM-5
OSM-5 kwam uit in de vierde klasse: Amber Bargerbos, Kim van den Handel, Chihao Kuo en Gilles de Kock.
Gilles en Chihao begonnen zoals ze elke competitie begonnen: als slow-starters. De eerste set ging dan ook naar Smashing 9. Maar toen de dieseltjes eenmaal op gang waren, draaide ze het om en wonnen ze de tweede set. Daarna ging het allemaal een stuk soepeler. Al gauw werd de ene na de andere set gewonnen en ook de mix ging goed en zo werd er met 8-2 gewonnen van Smashing 9. De volgende tegenstander was Apollo 6. Eenmaal goed opgewarmd, verliep de wedstrijd toch een stuk soepeler. Geen van de spelers kwam echt in de problemen en zo werd er op redelijk simpele wijze met 10-0 gewonnen. De laatste tegenstander van deze poule was Dronten 6. Een erg gezellig team, met veel humor. Maar zowel Gilles en Chihao als Kim en Amber lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen ook deze partij met 10-0.


Een terechte halve finale plaats dus. In deze halve finale moesten ze tegen Leusder 7. Deze partij ging wat lastiger. De mannen van Leusden waren erg goed en Gilles en Chihao begonnen de dubbel met een gelijkspel. Kim en Amber hadden minder moeite met de tegenstandsters en wonnen de twee sets met weinig moeite. De enkelspelen gingen naar OSM, maar de mix van Chihao en Kim verliep wat minder. Omdat het ondertussen al tegen het einde van de middag liep en de vermoeidheid toch een beetje toesloeg, werden deze twee sets helaas verloren. Maar met 7-3 winst gingen ze toch door naar de finale!


Toen de grote finale tegen Mariken. Het begon al heel spannend. De mannen verloren de eerste 2 sets, maar onze OSM-meiden maakten dat weer goed door de 2 sets bij de damesdubbel binnen te halen. Toen de enkel van Gilles. Deze was erg spannend, maar hij verloor net allebei de sets. Amber daarentegen begon de eerste set goed: 21-9. Maar de in de tweede set ging het mis en verlies dreigde, toch kroop ze langzaam weer terug en met 21-18 won ze de tweede set. Van alle spanning sprongen de tranen in haar ogen. Met een tussenstand van 4-4 moest de mix van Chihao en Kim beslissen. De eerste set wonnen ze vrij gemakkelijk. De tweede set ging moeilijker en werd verloren. Met een eindstand van 5-5 werd het dus punten tellen. Het team dacht méér punten gehaald te hebben dan de tegenstander, maar wat bleek op de prijsuitreiking? Mariken werd als winnaar uitgeroepen!? Consternatie in het OSM-kamp: dat moest worden nagekeken. Wat bleek? Op het formulier waren de teamleden en daarmee de uitslagen niet onder de juiste teamnaam ingevuld. Hierdoor had de organisatie het verkeerde team tot winnaar benoemd. Gelukkig kon dit na de prijsuitreiking direct worden hersteld en mag OSM-5 (met 10 punten verschil, tel maar na!) zich met recht en gepaste trots Regiokampioen 4e klasse noemen!OSM-5 Regiokampioen vierde klasse met Gilles, Amber, Kim en Chihao

Helaas voor OSM-5 wordt in de vierde klasse geen NK gehouden, dus ook voor dit team stopte vandaag dit buitengewoon succesvol seizoen! Bijzondere dank aan Uun Santosa, die al deze teams traint en hen ook vandaag bijstond met raad en daad, wat hebben we toch een geweldige trainer!


Reacties

Rob Smeets reageerde op 5 maart 2013 om 00:03 met:

Allemaal gefeliciteerd met de mooie resultaten.


Marida Löwik reageerde op 4 maart 2013 om 11:35 met:

Super leuk om te lezen die verslagen. Allemaal geweldig goed gepresteerd zeg!
Extra felicitaties voor team 5, knap gedaan!


Ronald Koenis reageerde op 4 maart 2013 om 11:35 met:

Wat was het een rijke aanblik, al die OSM'ers in actie op dit toernooi. En wat mooi dat al die inzet werd beloond met een tweede-in-de-poule-plaats, een kruisfinaleplaats, een tweede prijs en uiteindelijk ook een kampioenschap. Het was een lange intensieve dag, zelfs Sandra en ik hadden zondag spierpijn! Desondanks gaan we er volgend jaar weer helemaal voor, want dan willen we samen met jullie weer op dit toernooi staan!


Janke Scharff reageerde op 4 maart 2013 om 10:55 met:

Gefeliciteerd team 2 en 5 met jullie tweede en eerste plaats. Heel knap gedaan. Het was een loodzware dag (en ik kan het weten, al heb ik maar drie dubbels en drie singles gespeeld in vier uur tijd, pffff). En de diehards van team 4, julie stonden er maar weer, en hoe! En wat leuk dat jullie ook volgend jaar weer samen spelen.


Jan Nijkamp reageerde op 4 maart 2013 om 10:54 met:

OSM 2 Sterk team met potentie. Ik heb alle vertrouwen in de toekomst. Misschien zit er op het einde wel weer een kampioenschap aan te komen. Ga er maar voor.
OSM 3 Zonder Ton en Sabine een te lastige opgave.
Maar veel succes in de 2e klasse.
OSM 4 Sterk team die al heel wat jaartjes bij elkaar mocht blijven. Een team wat elk jaar weer voor succes blijft zorgen. Hoe doen jullie dat toch?
OSM 5 Wat is het leuk om jullie te zien spelen tegen de oudere jongeren. Het team gaat sneller naar een hoger niveau, dan het niveau waarin jullie straks in mogen spelen. Maar er zit ook een andere (leuke) kant aan de medaille. Laten we het maar direct afspreken.
Volgend seizoen weer (Regio)Kampioen!


Plaats je reactie onder dit bericht