image

Opnieuw toernooiwinst voor Elano

2013-03-05: Nieuws van de Technische commissie voor iedereen.

Dit weekend stond Elano Nijkamp op het Gluttel toernooi van Badmintonclub Diok uit Enschede.

Vrijdagavond vertrok Elano Nijkamp voor een overnachting in het plaatselijke hotel, omdat hij de volgende dag al vroeg moest spelen. Elano was op dit toernooi in de herenenkel HE5 als 2e geplaatst en speelde zijn 1e single tegen Hans de Heer, speler van BCH 3, welke eveneens in de 4e divisie uitkomt. Hans bleek de juiste tegenstander voor zo’n eerste duel te zijn en Elano won met 14 en 19. In de 2e ronde was Bas Dissel van BC Onder Ons zijn tegenstander. Bas speelt ook in de 4e divisie, maar speelt in een andere poule. Eenvoudig behaalde Elano in 2 sets van 15 en 13 de winst en mocht door naar de volgende ronde.


In deze ronde, de kwartfinale, moest hij het opnemen tegen Niek Aveskamp, hoofklasse speler van BV Ogel, die het tot dusver bijzonder goed had gedaan. Elano was nog bezig een teleurstelling te verwerken, omdat hij even daarvoor samen met teamgenoot Mitchell Lensselink een nederlaag in de herendubbel-1 had geleden. Even niet scherp en te veel fouten betekende het einde in de hoogste klasse de HD1. Gelukkig dat de jongens zich ook in de herendubbel-5 hadden ingeschreven. Maar goed, terug naar de single tegen Niek. Ik heb Elano al eerder in zo’n situatie meegemaakt, verliezen in de herendubbel en daarna direct een single spelen. Nou berg je dan maar, want dan is Elano scherp en krijg je geen punt cadeau. Sterker nog soms zie je de shuttles niet eens, maar hoor je ze langs zoeven. Gevolg was dan ook dat Niek in de 1e set maar 7 punten wist te maken. In de 2e set was Elano weer wat tot rust gekomen en besloot de partij met 16 tegenpunten. Op naar de halve finale.


Die werd de volgende dag gespeeld. Elano stond tegenover hoofdklasser Joeri Pots van BV Icarus, die verrassend Richard van Winkoop en Kenneth Wiesenberg (3e geplaatst) wist uit te schakelen. Dus hij moest scherp zijn en direct het beste badminton laten zien. Het pakte weer goed uit. Elano won de halve finale met 11 en 17. De finale was bereikt en zijn tegenstander bleek niet de als nr. 1 geplaatste speler Niek Cornelisse, maar de ongeplaatste Daniel Sathiady spelend voor BV Onder Ons. Het werd een spannende finale met een goed slot, want ook deze wedstrijd werd in 2 sets 19 en 18 door Elano gewonnen en hij werd daarmee winnaar van het Gluttel toernooi in de klasse HE5.


Door de eerder geleden nederlaag in de herendubbel-1 lagen Elano en Mitchell daar dus al snel uit. Maar presteerden veel beter in de herendubbel-5 en waren hier zelfs als eerste geplaatst. Een terechte plaatsing zo bleek achteraf, want niemand wist dit duo te stoppen. Zo werden ze zonder een set te verliezen winnaar in het herendubbel HD5 en dat levert naast de eer, ook een ruime vergoeding op, die weer gebruikt kon worden ter compensatie voor de gemaakte hotel en reiskosten. Volgende week is het Carlton GT1 Master toernooi in Amersfoort. Ook hier speelt Elano mee in de single HE4; samen met Mitchell in de dubbel HD4 en ook het gemengd dubbel samen met vriendin Laura. Als er weer wat te melden valt dan leest u het hier.


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 5 maart 2013 om 09:31 met:

Hee, leuk om te lezen dat het zo goed met Elano gaat, wéér een toernooi gewonnen! Het was een goed weekend voor badmintonnend Maarssen ;)


Plaats je reactie onder dit bericht