image

Carlton Masters Amersfoort

2013-03-21: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

In Amersfoort barstte het voorbije weekend het jaarlijkse Carlton GT1 - AA Drink Badminton toernooi los met een kleine delegatie (ex)OSM spelers. Een verslag van Jan Nijkamp.

Ik zag:
Marsha de Coo en Martijn Koenis in alle drie de onderdelen en
Deon Ha in het enkelspel en de herendubbel in de Klasse 6.
Elano Nijkamp in alle onderdelen van de Klasse 4.
Yannic Smeets en Kirsten van der Valk speelden in de Klasse 1: de Masterklasse, zowel in het enkelspel, als ook in de dubbel.


Yannic
Nog voor ik zaterdag in de zaal aanwezig was had Yannic zijn eerste wedstrijd er al opzitten. Aan de setstanden te zien deed Yannic het best wel aardig en misschien wel goed. Met 17 en 15 verliezen van Ralph Starren dat kan. In de herendubbel samen met zijn dubbelpartner Brandon Bessem waren mijn verwachtingen hoog gespannen. Helemaal toen de tweede set met 21-16 werd gewonnen. Tot mijn spijt wist ons koppel dit huzarenstukje in de derde set niet te herhalen en moesten ze vroegtijdig afscheid nemen van het toernooi met 15-21.


Kirsten
Kirsten speelde op zaterdag een wedstrijd in de dames dubbel samen met vriendin Romy de Laak. De eerste set werd met 19-21 maar net verloren. In de tweede set ging het spreekwoordelijke kaarsje langzaam uit: 15-21. Daarnaast speelde Kirsten nog in haar specialiteit het enkelspel. De eerste wedstrijd speelde Kirsten tegen de jeugdige Tamara van der Hoeven en zette haar behendig in 2 sets van 12 punten naast de baan. In de volgende wedstrijd speelde Kirsten tegen de ervaren Jessica Ottenhoff. In de eerste set ging het nog enigszins gelijk op, maar daar was in de tweede set geen sprake meer van. Kirsten ging verder in het toernooi en moest het opnemen tegen vriendin Romy de Laak. Kirsten heeft dit jaar veel progressie gemaakt nu ze fulltime met badminton aan de slag is met trainer Fred van Wankum. Romy kon Kirsten vandaag niet volgen en moest het afleggen met 13 en 6 punten. Uiteindelijk kwam de partij waar het Kirsten om ging. Het spelen van de single tegen de #1 geplaatste speelster Akvile Stapusaityte. Ik zal kort zijn. Akvile was vandaag te sterk. Kirsten werd uit het toernooi geslagen door de uiteindelijke winnares van dit Masters toernooi.


Marsha
Marsha kon zaterdagochtend lekker uitslapen. Haar eerste partij stond om 15.30 uur op het plot. Laura Burgerss (vriendin van Elano) en zo bleek later de winnares van het enkelspel in de klasse 6 tekende voor een vroegtijdige uitschakeling. In de mix samen met Martijn moest het dan beter gaan. Onze OSM-spelers namen het op tegen "de oude garde" Remko van Ierland & Ingrid Hoogerwerf. Hoewel er nog flink wat tegengas werd gegeven moesten we toch de overwinning aan de "oudjes" laten. Met 2x 14 punten kwamen Marsha en Martijn een aantal punten te kort voor de overwinning. Helaas volgde er voor Marsha nog een teleurstelling. Haar dubbelpartner Annabelle had zich teruggetrokken en zo kon Marsha haar wedstrijden in de damesdubbel niet spelen.


Martijn
Dan maar kijken wat Martijn in de single en in zijn herendubbel kon uitrichten. In het enkelspel tegen Jeffrey den Hartog. Ik zag een sterk spelende Martijn op de baan die zijn tegenstander al enkele malen in de Uun-stand had gekregen. De "Uun-stand" is een voorover gebogen lichaam met de neus naar de grond, de handen op de knieƫn en happend naar lucht. Maar tot mijn verbazing wist Martijn deze set niet winnend af te ronden (19-21). Ik dacht toen: nou dan is het de tweede set met Jeffrey gebeurd. Maar de spelers gaven elkaar de hand. Blijkbaar had ik gekeken naar hun tweede set en had Martijn in de eerste set al verloren. Dat vroeg om enig uitleg van betrokkene. Martijn was niet direct aanvallend begonnen en was afwachtend de eerste set ingegaan en kon daarna niet meer herstellen. In de tweede set ging het beter, maar zoals ik al eerder memoreerde zonder het beoogde succes. Jammer man, hier had meer ingezeten.


In de dubbel was er meer succes samen met teamgenoot Deon Ha. De eerste partij was tegen Jonathan Siahaan en Rowin van der Zwaan. Ik ken deze gasten al heel wat jaartjes en vond het leuk om ze eens tegen andere OSM-spelers te zien ploeteren. Deon en Martijn speelden in de eerste set niet erg goed (verloren met 12-21), maar in de tweede set ging het al veel beter (winst 21-19). De jongens maakten zich op voor een derde beslissende partij. Die werd gelukkig voor ons met overtuigende cijfers gewonnen 21-16. Door naar de volgende ronde! Tot overmaat van ramp hadden Deon en Martijn tegen de als nummer 1 geplaatste spelers Somrak en Thomas geloot. Uiteindelijk was het nog best een aardige partij met net iets te veel foutjes. Dus stopte het hier.


Deon
Deon nam het in zijn eerste single op tegen Linsay Mccury en had daar zijn handen vol aan. De eerste set werd weliswaar nog met 21-17 gewonnen. De tweede set glipte jammer genoeg door zijn vingers. In de derde set stelde Deon gelukkig direct orde op zaken en won met 21-10. Gefeliciteerd! Hierna volgde de #3 van de plaatsingslijst Jonathan Velder. Deon maakte er een mooie partij van met veel slagenwisselingen en rally's. Deon komt nog steeds wat neerwaartse slagkracht te kort (smashen) en moest helaas met 16 en 15 punten van ons afscheid nemen.


Elano
Op zaterdag had Elano alleen het gemengd dubbel verloren en kon zich in de andere disciplines op de zondag in de halve finales spelen. In het enkelspel ging Emiel de Lange in de derde set eraf door opgave met een rugblessure. In de halve finale stond Harald Hiemstra (#1 geplaatst) na een overwinning op Mitchell Lensselink hem op te wachten. Elano was fit en gretig aan de set begonnen. Hij gaf Harald het nakijken door met 21-15 te winnen. In de tweede set ging Elano er helemaal voor en zag het er lang naar uit dat hij de klus in 2 sets zou klaren. Een aantal ongelukkige momenten (u kent ze wel) een terugstuiterend shuttletje tegen de netband. Een shuttletje wat net verkeerd langs de lijn waait, bracht Harald weer terug bij en ook nog eens erover en toen stond het 19-21. Dus moest hier een derde set aan te pas komen. Bij aanvang ging Elano wederom helemaal los en stond al gauw met 6-2 voor. Jammer dat hij deze voorsprong weer moest prijsgeven. Bij de interval stond Elano achter met 9-11 en was ik niet gerust op het vervolg van de wedstrijd. Je moet Harald nooit de gedachte geven dat hij een kans op een overwinning krijgt. Elano zelf had zijn kans vergooid door de tweede set niet direct op te eisen. Na de break sloop er twijfel in zijn hoofd en zag je dat de vaste patronen niet meer binnen de lijnen vielen en de shuttles nu ook meer tegen het net aan vielen i.p.v. erover. Jammer joh, gestreden voor een finaleplek, dat zeer zeker, maar net ervoor verloren en dat deed heel even zeer.
Veel tijd om te treuren was er niet, want in de herendubbel samen met Mitchell was die finale er wel en kon je toch nog even revanche halen op jullie tegenstander Dominic en Harald. Kampioen in de herendubbel Klasse 4 is ook een mooi resultaat.


Nog meer?
Volgend weekend staat Kirsten van der Valk op het EJK 2013 in Ankara Turkije. Dit toernooi zal gespeeld worden in de week van 22 tot 31 maart. Helaas is de Kirsten (vanwege de nog altijd niet opgeloste sponsorkwestie) niet geselecteerd voor de teamwedstrijden, maar kan wel deelnemen aan het individuele toernooi in het enkelspel.
Elano neemt op zaterdag 23 maart deel aan het 27e Kamperhaltoernooi van Badminton '80 in Wezep. Hij gaat het hier opnemen in zowel de klasse 5, als in de hoogste klasse categorie 2.
Deon Ha gaat dit weekend naar de Trofea Junior Master Almere. Ook Gilles de Kock en Jodi Ko zullen daar hun kunsten vertonen.
Ook in Tiel gaan Alex Sung en Joyce Sung, Julie de Kock en Jaron Klerks het OSM-shirt kleur geven.
Zowel Martijn Koenis als Marsha de Coo nemen zo te zien een weekje rust.


Jan Nijkamp

Plaats je reactie onder dit bericht