image

Successen op Castellum Open voor de jeugd

2013-04-21: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Ook dit jaar deed een groot aantal spelers en speelsters van OSM Badminton mee aan het Castellum Open, en niet onverdienstelijk: zij sleepten verscheidene prijzen in de wacht.

Afgelopen zaterdag trad de badmintonjeugd weer aan op het jaarlijkse Ford Castellum Open. In sporthal De Paperclip in Leidsche Rijn werden veel wedstrijden gespeeld, en de laatste finales werden pas om ca. 21.00 afgerond waarna de prijsuitreiking volgde.


In de categorieën onder de 11 zagen we Joyce Sung en Julie de Kock, maar de eerste bekers werden binnengehaald door Jeroen Merlijn en Boris Holleman in de categorie dubbel onder 11 jaar. In de poule werden ze vrij eenvoudig poulewinnaar en daarmee stonden ze in de finale. In een zinderende 3-setter (15-21, 22-20, 24-22) wisten Jeroen en Boris de winst binnen te halen en de eerste prijs was verdiend!


In de categorie onder 15 speelden Anouk van Verseveld, Isabel Ramkema, Juliëtte Sijtsma, Selma Steen, Alex Sung, Jaron Klerks en Sven Maatman.

In de mannendubbel onder 15 (MD-U15) werden Alex en Jaron derde. Jaron speelde ook in de mannenenkel onder 13 (ME-U13) en wist hier de finale te behalen. En wederom een spannende 3-setter die Jaron, na zijn winst in de 1e set, niet kon omzetten in een gewonnen finale en hij moest zijn meerdere erkennen in Wilco van Houwelingen.


Bij de vrouwenenkel werd het enkelspel gespeeld volgens een afvalschema. Teamgenoten Anouk en Selma kwamen elkaar tegen in de kwartfinale en deze ontmoeting werd door Anouk gewonnen die daarna in de halve finale uit moest komen tegen een speelster van een badmintonopleiding. Ze gaf uitstekend partij maar de snelheid van de partij en de toenemende vermoeidheid speelden haar parten. Niettemin is de prestatie geweldig, een gedeelde derde plaats is iets om trots op te zijn.
Maar Anouk was nog niet klaar, ze speelde samen met Selma ook in de vrouwen dubbel onder 15 (VD-15), dat ook via het afvalschema werd gespeeld. Door briljant samenspel, waarin de routine van het teamgenoten zijn zich duidelijk manifesteerde, bereikten de dames de finale! Op zich was dit al een geweldige prestatie, maar nu moest die nog gespeeld worden. Het was een van de laatste finales van de dag en werd ’s avonds gespeeld. Iedereen had de vermoeidheid al in de benen, maar dat belette Anouk en Selma niet om alles te geven voor een publiek dat zichtbaar genoot van het getoonde spel met snelle en spannende rally’s. De eerste set was heel erg spannen en Anouk en Selma verloren die uiteindelijk met 25-23. De tweede set liet wederom mooi badminton zien en het was een finale zoals een finale moet zijn. Maar de tegenstandsters waren ook erg goed en die wisten ook de 2e set te winnen met 21-15. Een geweldige prestatie van Anouk en Selma en het applaus van het publiek na de wedstrijd was dan ook zeer terecht en verdiend, en een zeer verdiende 2e prijs!


En nog was het niet afgelopen met de prijzenregen voor OSM: Sven en Selma speelden ook samen in de mix onder 15 (GD-U15) en zij werden 2e in de enige poule in deze categorie hetgeen ook een beker(tje) opleverde.


En dan was er nog onze Amber Bargerbos, die deze dag zelf ook nog jarig was. En ook zij wist in de prijzen te vallen. Zij werd tweede bij de vrouwen onder 17 (VE-U17) en ook tweede bij de vrouwen dubbel (VD-17) met haar partner Natasja van de Berg.


Kortom, een succesvol toernooi voor OSM en we hebben prima badminton gezien van een uitstekend niveau. Allen van harte gefeliciteerd met deze prestatie!!


De OSM-prijswinnaars (vlnr): Sven Maatman, Selma Steen, Jaron Klerks, Anouk van Verseveld, Amber Bargerbos. Foto: Daan Maatman


Opmerking: Boris en Jeroen staan niet op de foto, omdat de prijsuitreiking voor de jongste categorieën tussendoor plaatsvond i.v.m. de leeftijd en het tijdschema. Zij waren al weg toen de ‘grote’ prijsuitreiking plaatsvond.


Alle uitslagen staan op www.badmintonnederland.toernooi.nl.


Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 22 april 2013 om 14:08 met:

Wat hebben jullie een goed toernooi er op zitten.
Heel veel prijzen en zelfs finales gespeeld.
Dat mag ik graag horen. Gefeliciteerd met jullie prijzen.
Enne Boris en Jeroen die het Castellum toernooi hebben gewonnen. Lekker joh. Speciale felicitaties aan jullie en jullie trainers van de vrijdagavond. Melissa en Geovanni.


Ronald Koenis reageerde op 21 april 2013 om 22:05 met:

Prima gedaan hoor, en wat leuk dat er zoveel van onze jeugd naar de open toernooien gaan: hear hear!!


Rob Smeets reageerde op 21 april 2013 om 21:58 met:

Allemaal van harte gefeliciteerd met de mooie resultaten.


Plaats je reactie onder dit bericht