image

Verslag BC Mariken Jeugdtoernooi 2013

2013-05-24: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Verslag BC Mariken Jeugdtoernooi in Nijmegen van zaterdag 18 mei 2013.

Jaarlijks organiseert BC Mariken het Marikentoernooi. Dit jaar hebben de volgende jeugdleden van OSM Badminton meegedaan en tegen de volgende tegenstanders:


- Joyce Sung / Maria van Alfen (van een andere vereniging)
- Jaron Klerks / Alex Sung
- Jeroen Merlijn / Boris HollemanHet was vandaag een lange maar mooie dag met echt geweldige wedstrijden. Joyce en Alex moesten al vroeg uit de veren om op tijd in Nijmegen te zijn. Boris en Jeroen konden net wat langer blijven liggen en Jaron kon het rustig aan doen. Zijn wedstrijden begonnen pas 's middags.


Er waren vandaag echt een aantal bloedstollende partijen. De eerste was de MD U13, waarin Boris en Jeroen het opnamen tegen Ruben Schoonwater en Harm Stevering. Boris en Jeroen speelden voor wat ze waard waren, maar hun tegenstanders waren echt een maatje te groot. Het blijft lastig om te verliezen!


De finale ME tussen Alex en Maurice Frijns was slopend. Voor Alex lichamelijk, voor de niet neutrale toeschouwer voor de zenuwen.
De eerste set ging nog redelijk eenvoudig naar Alex. Wel kon je zien dat Alex veel kracht gebruikte en vlak voor deze wedstrijd speelde hij met Jaron de finale MD, die ze glansrijk wonnen. De tweede set ging naar de tegenstander van Alex, die zuiniger speelde en fantastische dropshots wist te plaatsen. De derde set ging in het begin nog gelijk op, maar in de loop van de set was duidelijk dat Alex kapot gespeeld was. Het was een eervol verlies.Om 20:00 begon de prijsuitreiking en we mogen als vereniging de volgende eervolle vermeldingen bijschrijven.


Alex Sung/ Jaron Klerks
    MD U13 Eerste
Alex Sung
    ME U13 Tweede
Joyce Sung
    VE U11 Derde
Joyce Sung/ Maria van Alfen
    VD U11 Tweede
Jeroen Merlijn
    ME U11 Eerste


Boris viel dit keer net niet in de prijzen, maar heeft net als de anderen hard gewerkt en heel goed staan spelen. In met name de dubbel samen met Jeroen heeft hij uitstekend staan spelen.


Verslag: René Merlijn
Voor meer foto's, klik hier


Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 25 mei 2013 om 23:57 met:

Jullie moeten gedacht hebben: Wat van ver komt is lekker.
Van harte gefeliciteerd met jullie 1e en 2e prijzen.
En ook Joyce natuurlijk met haar mooie 3e plaats.


Plaats je reactie onder dit bericht