image

2014-01-11: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

Een nieuw jaar is begonnen, dus de badmintonners van OSM Badminton stonden weer te trappelen om de verorberde oliebollen er weer af te spelen op het jaarlijkse Champagnetoernooi.

Op 6 januari, de eerste speelavond van het nieuwe jaar, staat altijd het Champagnetoernooi ingepland in de zaal van de OVVO-korfballers.

Met 36 deelnemers was het ook dit keer weer een goed bezocht toernooi. Het was natuurlijk een drukte van belang met alle nieuwjaarswensen, de feestdagenverhalen en zelfs een kersverse vader die natuurlijk het hele verhaal over het Kerstkindje in geuren en kleuren moest vertellen. Gezelligheid ten top. Maar er moest natuurlijk ook gespeeld worden. Want de te winnen prijzen op dit toernooi zijn door iedereen zeer gewild: heerlijke verse vlaaien in meerdere smaken!


In 8 ronden van 11 minuten werd er gespeeld met steeds wisselende dubbels. Dit speelsysteem levert vaak grappige combinaties op, waarbij het altijd weer verrassend is wie er als winnaars uit de bus komen. Opmerkelijk waren het grote aantal gelijkspelen deze avond, dat betekent dus dat er veel spannende potjes tussen zaten. Uiteindelijk winnen echter de spelers met het hoogste gemiddelde aan behaalde punten.


Om kwart over tien waren alle acht ronden gespeeld en verzamelde iedereen zich in de gezellige kantine van OVVO. Na het uitdelen van de champagne was het aan de voorzitter Alexander van Leijenhorst om alle leden een heel gelukkig en sportief Nieuwjaar te wensen en daar wilde iedereen graag op proosten. Daarna nam voorzitster van de Technische Commissie: Marida Löwik het woord om bekend te maken wie dit jaar de winnaars van het toernooi waren.


Bij de dames ging Linda Beijert er vandoor met de eerste plaats. Zij had het hoogste aantal punten van iedereen. Ja, er waren zelfs geen mannen met meer punten dan zij, knap gedaan! Ineke Spall eindigde op de tweede plaats. Ook Bianca Granneman viel in de prijzen, zij won deze avond de aanmoedigingsprijs en won hiermee ook zo’n heerlijke halve vlaai. Onder een hartelijk applaus namen de winnaressen de vlaaien in ontvangst.

Bij de mannen was het de clubkampioen bij de recreanten die er met de eerste prijs vandoor ging. Onder groot applaus nam Piet Elsendoorn zijn vlaai in ontvangst. De tweede prijs ging naar Leen Schipper en de aanmoedigingsprijs was voor Rob Wegman. Rob werd later op de avond ook nog getrakteerd op een onbedoelde champagnedouche, maar nam dit gelukkig heel sportief op. Al snel vroegen de winnaars om een mes zodat ze de vlaaien ter plekke konden gaan delen met hun medespelers, ook dit is bijna een traditie geworden bij OSM! Het werd nog vrij laat voor een maandagavond in de OVVO kantine ...

De top 9 bij de dames:
1. Linda Beijert
2. Ineke Spall
3. Lenette Rietveld
4. Monica Stellaard
5. Janke Scharff
6. Ria Galesloot
7. Ellen Chan
8. Karin Meijer
9. Bianca Granneman

De top 10 bij de heren:
1. Piet Elsendoorn
2. Leen Schipper
3. Gerben van den Bosch
4. Ronald Koenis
5. Peter Blaasse
6. Dawa Sherpa
7. Eric Puik
8. Sandor Musto
9. Willem Bosch
10. Romano Gelder


De foto's komen uit dit album.

Plaats je reactie onder dit bericht