image

OSM-J1 en OSM-1 Regiokampioen!!

2014-03-01: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

OSM-J1 is de regionale kampioen bij de jeugdcompetitie in de klasse 1 Mix onder 15. OSM-1 is regionaal kampioen van de eerste klasse seniorencompetitie. Beide vertegenwoordigen OSM op het aankomende NK voor competitieteams!

OSM-J1 en OSM-J2
De regionale kampioenschappen voor OSM-J1 met Selma Steen, Anouk van Verseveld, Sven Maatman, Stan van Nieuwenhoven en Dylan van Rooijen, bestond uit een poule van 3 teams. Daaronder ook OSM-J2 met Floor Hagenaars, Isabel Ramkema, Juliëtte Sijtsma, Jaron Klerks en Alex Sung. Tegen de twee andere teams werden volledige wedstrijden van 8 partijen gespeeld. De OSM-teams moesten meteen tegen elkaar en dat werd een flinke clash. OSM-J1 was sterker, maar OSM-J2 pakte in sommige partijen toch de winst. De laatste mixpartij was nog het meest spannend: deze driesetter met 21-19 op het nippertje naar OSM-J2. Toen de kruitdampen waren opgetrokken stond het 5-3 voor het eerste team. Daarna mocht eerst OSM-J2 tegen het derde team: Culemborg en dat werd een gelijk spel. Dus toen OSM-J1 tegen Culemborg moest stond zowel het kampioenschap, als de tweede plek van OSM-J2 op het spel. OSM-J1 won met 6-2 en daarmee werden zij kampioen en OSM-J2 (dankzij die nipte overwinning in de laatste mix!) tweede!
Voor de complete uitslagen: check toernooi.nl.


OSM-J3
Het derde jeugdteam van OSM was ook op de regionale kampioenschappen. Omdat er maar twee poules in hun klasse hoefden Ingeborg Steen, Joyce Sung, Boris Holleman en Jeroen Merlijn maar één wedstrijd van 8 partijen te spelen tegen Houten. Helaas bleek Houten te sterk, zodat OSM-J3 ook tweede werd. Uitslagen op toernooi.nl.

OSM-1
Het team met Charmain Klerks, Marsha de Coo, Deon Ha, Geovanni Nijkamp en Martijn Koenis speelden tegen de vijf poulewinnaars van de eerste klasse. Tegen elk team werden vijf partijen gespeeld: herendubbel, damesdubbel, herenenkel, damesenkel en mix. En om tijd te besparen bestond elke partij uit 2 sets (dus bij 1-1 in sets werd geen derde gespeeld). Het begon eigenlijk niet zo goed, want tegen Iduna liet OSM-1 vitale punten liggen. Drie keer ging een set met minimaal verschil naar Iduna en uiteindelijk verloor OSM-1 deze wedstrijd met 4-6. Tegen het tweede team was OSM duidelijk beter, alleen een setverlies in de herendubbel en de mix, maar met 8-2 bleef OSM goed in de race. De derde wedstrijd gaf wat verbazing over het lage niveau van de tegenstanders. Met twee vingers in de neus won OSM: 10-0. Inmiddels had Iduna her en der ook wat sets laten liggen en met een gelijke stand begon zowel OSM als Iduna aan de laatste wedstrijden. OSM moest tegen Harderwijk. In plaats van de vaste opstelling van de vorige vier wedstrijden, ging nu alles anders en dat pakte wonderwel goed uit: iedereen leek wel extra scherp in de nieuwe discipline te spelen. Martijn en Deon liepen elkaar in het begin van de herendubbel nog in de weg, maar pakten toch de winst. Charmain en Marsha hadden ook geen moeite, behalve dan om na een lange dag de concentratie vast te houden. Geovanni groeide in zijn enkelpartij. Tot 12-12 ging het gelijk op, en toen kwam Geovanni helemaal los en won vrijwel elk punt. Marsha startte vermoeid in haar enkelspel, maar ze ging voor elke shuttle en haar tegenstandster was minstens zo moe en technisch minder vaardig, dus ook deze partij ging naar OSM. In de mix bleken Deon en Charmain véél te goed en te scherp voor de tegenstander. Dus 10-0. Inmiddels bleek dat Iduna in hun laatste wedstrijd veel sets had verloren: 5-5. En daarmee werd OSM dus Regiokampioen in de eerste klasse! Met dank aan de vele begeleiders, waaronder trainer Uun Santosa die het team geweldig naar deze overwinning heeft gecoacht. Alle uitslagen op toernooi.nl.


OSM-J1 en OSM-1 vertegenwoordigen OSM op de Nederlandse kampioenschappen voor competitieteams in Zutphen, gehouden in het weekend van 21 en 22 juni.


De foto's van Jan Nijkamp vind je op www.staaterop.nl. Die van OSM-1 staan in dit fotoalbum, waaronder deze iet-wat bijzondere:


Reacties

Deon Ha reageerde op 23 maart 2014 om 00:02 met:

Natuurlijk hebben ze de mooiste foto weer uitgekozen :D


Ingrid Janssen reageerde op 5 maart 2014 om 14:53 met:

Gefeliciteerd! Knap gedaan allemaal! En heel veel succes in Zutphen.


Jan Nijkamp reageerde op 5 maart 2014 om 10:51 met:

Haai Chemps, we zijn de beste!
Waren jullie nou zo goed, of ...
Zomaar wat uitspraken van een bekende voetbaltrainer.
Maar wat waren jullie goed.
En wat een leuke omzetting in de laatste partij van de dag.
Ik meen zelfs gezien te hebben dat de onderdelen door het OSM-team in die samenstelling nog sterker waren.
Het team heeft dus meerdere mogelijkheden om straks in juni de titel Kampioen van Nederland te pakken.
Heel veel succes in Zutphen. Later....


O ja, die foto's kun je op mijn staaterop site terugvinden.


Daan Maatman reageerde op 2 maart 2014 om 09:30 met:

Ik heb geweldig genoten van het spel van OSM J1, ze hebben het beste uit zichzelf naar boven gehaald en dat is beloond. Een heel terechte Regiokampioen, gefeliciteerd!!! En nu op weg naar Zutphen....


Janke Scharff reageerde op 1 maart 2014 om 20:44 met:

Felicitaties voor beide winnende teams. Zullen leuke en spannende dagen worden in Zutphen.


Plaats je reactie onder dit bericht