image

2014-05-04: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

De Najaarscompetitie gaat vanaf september 2014 van start. U kunt zich opgeven voor deze competitie tot 29 mei 2014.

De najaarscompetitie (NJC) voor recreanten is met name voor beginners een uitstekende gelegenheid om wat uitgebreider met badminton kennis te maken. Door eens tegen andere verenigingen te spelen doe je enorm veel ervaring op. Uiteraard verwachten wij ook weer de inschrijvingen van onze oudgedienden.


In totaal worden er acht wedstrijden gespeeld in de periode van september 2014 tot medio januari 2015, vier uit en vier thuis. De thuiswedstrijden worden op donderdagavond in de SAFARI-hal gespeeld van 20:30 tot 23:00.


Een gemengd team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames (vanaf 16 jaar). Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen: twee maal een herenenkel, twee maal een damesenkel, een herendubbel en een damesdubbel en twee maal een gemengd dubbel. Een herenteam bestaat uit minimaal 4 heren en zij spelen 4 enkelpartijen en 4 dubbels. De kans dat een herenteam ook daadwerkelijk kan meedoen, hangt af van het aantal inschrijvingen bij de bond.


Opgave per team is mogelijk, maar ook individueel en daarnaast kan je je als reserve aanmelden om in te vallen als een lid van een NJC-team een keer niet kan spelen. Met het oog op de indeling, die door de bond wordt geregeld, is het van belang dat een team uit gelijkwaardige spelers bestaat. Het moet niet zo zijn dat de ene speler iedere wedstrijd van de baan wordt geveegd of dat de ander dat met de tegenstander kan doen. Daar heb je geen plezier in en je leert er niets van. Ga dus op zoek naar spelers van je eigen niveau om een team samen te stellen. Voor het opgeven moet de volgorde overeenkomen met de speelsterkte, sterkste speler bovenaan.


Uiterste inschrijfdatum is 29 mei 2014. Kosten voor deelname (bondsbijdrage) zijn €40,00 per team, direct te voldoen bij inschrijving. Je kan je aanmelden met dit aanmeldformulier, in te leveren bij Gerben van den Bosch.

Plaats je reactie onder dit bericht