image

Regio Centrum Senioren Kampioenschappen 2014

2014-11-19: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

Een delegatie OSM-spelers nam deel aan dit badmintontoernooi gehouden in de sporthal van BC Amersfoort.

Met 153 deelnemers werden over 2 dagen enkele honderden wedstrijden gehouden. De eerste winnaars kwamen zaterdagavond al bovendrijven, maar het gros kon op zondag worden gehuldigd tot de nieuwe Regio Kampioen 2014. Hier belichten wij de verrichtingen van onze OSM-spelers en ex-spelers.


Alex Sung nam deel aan het Mannen Enkelspel in de klasse 8. Alex ging voortvarend van start en won zijn 1e wedstrijd, echter bij de navolgende 2 partijen trok hij aan het kortste eind. Toch was het voor Alex een goede ervaring in het badminton bij de volwassenen.


Gilles de Kock nam deel in de categorie 6 en waagde een uitstapje in de 4 v.w.b. de mannendubbel. In het enkelspel was de als 3e geplaatste Gilles te sterk voor de ervaren Patrick Hoogendoorn. In de volgende ronde tegen Mike Osnabrugge ontspon een spetterende wedstrijd waarbij Gilles in 3-sets als winnaar door mocht naar de volgende ronde. Set standen 21-18, 20-22 en 21-19. Moe gestreden nam Gilles het in zijn 3e partij op tegen de als #7 geplaatste Joris de Wildt. Vandaag was Joris met 10 en 16 een maatje te groot.
Ook in de Mix met partner Sabinne de Wit zag ik dat Gilles goed bezig was. Het kostte Gilles wel de nodige energie want zijn partijen werden vaak in 3 sets beslist. Na winst op Gijs Duijs en Aniela Klees en ook op de als #3 geplaatsten Mike Osnabrugge en Ingrid Hoogerwerf werd er uiteindelijk verloren tegen Martin v.d. Zwan en Boo Kneefel. Ook weer in een zwaar bevochten 3-setter.
Het uitstapje in klasse 4 van het mannendubbel was er één met wisselend succes. Waren Lennart Pol en Thomas den Dulk nog te sterk. De seniors Lefon Ching en Joost van Klink weten nu ook wie Gilles de Kock en Deon Ha zijn. In 3 sets trok het jeugdige koppel aan het langste eind. Fantastische wedstrijd jongens.


Deon Ha had naast het herendubbel in de klasse 4 zijn zinnen op het winnen van het enkelspel in gedachten. Hij schreef zich zowel in de klasse 6, als ook in de klasse 4 in. Dat zou een zwaar weekend voor dit voormalige OSM-talent worden. Ook werd in de schaarse tussentijd aandacht aan zijn huiswerk van school geschonken. Goed hoor! Ik heb Deon van dichtbij goed kunnen volgen dit weekend en ik heb genoten van zijn spel. Veel tegenstanders verlieten teleurgesteld de wedstrijdbaan. In de klasse 4 won Deon van gevestigde namen als Kjeld van den Hazel, Thomas den Dulk, Jarno Westland en de winst op zijn huidige clubgenoot Koen van der Zwan leverde Deon Ha zijn nieuwe titel op Kampioen Regio Centrum in het Mannenenkelspel Klasse 4. Ook in de klasse 6 geraakte Deon in de finale maar de vermoeidheid brak hem op. In 3 zware sets verloor Deon uiteindelijk van Martin van der Zwan.


In de klasse 6 dus weer een ex-OSM speler Martin van der Zwan Regio Kampioen 2014. Tevens werd succes geboekt in het herendubbelspel met zijn huidige BV Houten dubbelpartner Khang Tran. Daarin behaalde dit koppel de titel Regio Kampioen Centrum 2014 in het herendubbel.


Jodi Ko deed mee aan het Dames enkelspel in de klasse 6 en moest het in 2 sets van 21 en 19 afleggen tegen Lynn Appels. In het Damesdubbel samen met Guusje de Vries werd 3 x gewonnen, maar konden niet op tegen het als 2e geplaatste koppel Marinda Bouman en Elza de Stigter.


Geovanni Nijkamp kwam uit in de klasse 6 in zowel het enkel als ook in de herendubbel. Aanvankelijk werd nog gewonnen tegen Niels Dam. Ook in de 2e ronde werd van Bertin Kamphuis gewonnen. Een ronde verder bleek Gijs Duijs met 11 en 17 te sterk. In de herendubbel stond hij samen met Tjalle van der Kraan (gelegenheidspartner) op de baan. In de poule werd 2x verloren en bleef er toch een goed gevoel over, want de laatste partij werd gewonnen.


Broertje Elano Nijkamp deed mee aan drie dubbelspelen.
In de hoogste klasse 1 streed hij aan de zijde van de 15 jarige Alex Terpstra. Flitsend spel en een hoge spelsnelheid maakte geen indruk op de geroutineerde tegenstanders de als #1 geplaatste Luc Maessen en Nick Smaling.
In de klasse 4 had Elano de jeugdige Ruben Hoksbergen aan zijn zijde. Bodhi Lensen en Joe Miel Grant Macaraeg moeten na een blessure van Bodhi opgeven. Wel werden de navolgende 2 wedstrijden helemaal uitgespeeld en gewonnen. In de kwartfinale kwam dit duo tegenover Chris de Laak en 'grote broer' Daan Hoksbergen te staan. Helaas was dit duo met 17 en 10 te sterk.
In mix met vriendin Ismay Veldhuijsen was er meer succes te melden. Alle partijen werden in 2 sets gewonnen. Ook in de finale wisten ze van de als #1 geplaatsten Frank Nagtegaal en Nancy Blockhuis met 22-20 en 21-12 te winnen en daarmee in deze discipline een Regiotitel voor het gemengdubbel te bemachtigen.


Tot slot Yannic Smeets die deel nam in de hoogste klasse. Als 2e geplaatst in het enkelspel en ook in de mix. Dat bleek ook wel want samen met partner Ella Peters werd de finale bereikt. Helaas voor Yannic en Ella werd deze verloren met de setstanden 12-21 en 16-21. In het enkelspel ging Yannic geheel tegen de verwachting in onderuit tegen Remco Pots.


Een mooie dag met heel veel spannende wedstrijden.


Schrijf je volgend jaar ook eens in voor je club OSM een neem deel aan een toernooi.
De jeugd noteert alvast de datum 7 en 8 februari 2015 Regio Centrum Junioren Kampioenschappen 2015. Of liever schrijf je direct even in op www.toernooi.nl.
Waar je absoluut aan mee moet doen is ons eigen OSM Open Jeugdtoernooi van 21 maart. Binnenkort kun je je daar voor inschrijven.
Ook is het BAN Open 2015 een mooi jeugdtoernooi om op 4 april 2015 deel te nemen.


Voor de seniors 21 en 22 februari 2015 in Arnhem het Open Beca 2000 toernooi in alle de klassen
1, 4, 6 en 8, dus ook voor de recreant is er een klasse die past bij je speelsterkte.
Een leuk 1 daags toernooi is het BC Veluwe toernooi van 8 maart en het BAN Open 2015 van 4 april.


Jan Nijkamp

Plaats je reactie onder dit bericht