image

2015-01-06: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

Op maandag 5 januari stond het jaarlijkse champagnetoernooi weer op het programma. Een verslag

Dit toernooi is al heel lang een van de populairste toernooien bij OSM Badminton. Of dat nou zo is vanwege de leuke en lekkere prijzen? Of omdat we aan het einde van het toernooi proosten op het nieuwe jaar met alle aanwezige leden? Of omdat het gewoon een leuk en gezellig toernooi is waarbij je gelijk al je mede OSM’ers een gelukkig Nieuwjaar kunt wensen? In ieder geval was het ook dit jaar weer druk bezocht met 32 deelnemers. Alle deelnemers konden zich dezelfde avond inschrijven bij Marida Löwik en Rob Wegman. Na een kwartiertje was de indeling gemaakt en kon er begonnen worden met de 1e van 7 rondes van 11 minuten. Er werd gespeeld met steeds wisselende dubbels waardoor de deelnemers zoveel mogelijk met en tegen andere spelers konden spelen.


Er werd fanatiek gespeeld maar ook veel gelachen. Uit de uitslagen viel op te maken dat er veel spannende combinaties waren gemaakt bij de indeling. Er zaten zelfs een aantal gelijkspellen tussen! Helaas kan het ook verkeerd lopen als er zo na de feestdagen heel fanatiek gespeeld wordt. Zo raakte Hayco Plantinga helaas geblesseerd en moest halverwege het toernooi opgeven. We hopen dat hij snel herstelt!


Na 7 rondes kon Rob voor de laatste keer op de speciale zoemer drukken om aan te geven dat de tijd voorbij was. Nadat de laatste uitslagen waren verwerkt werd de prijsuitreiking in de kantine van de OVVO gehouden (met dank aan OVVO voor het ter beschikking stellen van hun kantine). Uiteraard werd eerst een glaasje bubbels rondgedeeld en hield voorzitter Alexander van Leijenhorst een korte speech om te proosten op het nieuwe jaar. Vervolgens ging Marida verder met de prijsuitreiking. Al vele jaren zijn de prijzen van het champagnetoernooi enkele heerlijke verse vlaaien van een niet nader te noemen winkel in Bisonspoor (als ze ons volgend jaar willen sponsoren zijn we uiteraard graag bereid de naam wel op onze website te vermelden).


Twee halve kersenvlaaien waren speciaal gereserveerd voor de aanmoedigingsprijs. Deze keer gingen de aanmoedigingsprijzen naar Sorur Gholampour en Philip Nunn. Zij zijn nog maar pas lid van OSM Badminton, maar kwamen gewoon meedoen aan het toernooi, en dat vinden wij bij OSM Badminton super! Een zeer welverdiende aanmoedigingsprijs dus voor hen. Maar uiteraard hadden ook de beste 3 dames en de beste 3 heren hun halve vlaai dik verdiend! En dit was de uitslag:
Dames:
1e: Ria Galesloot (Hazelnootkoffievlaai)
2e: Janke Scharff (Vanilleslagroomvlaai)
3e: Ineke Spall (Appelkruimelvlaai)
Heren:
1e: Henny Hilhorst (Hazelnootkoffievlaai)
2e: Peter Sijm (Vanilleslagroomvlaai)
3e: Piet Elsendoorn (Appelkruimelvlaai)


Helaas was Piet reeds naar huis gegaan. Maar schoonzoon Gerben van den Bosch heeft nog een puntje voor hem meegenomen. De overige vlaaien werden door de winnaars ter plekke verdeeld onder de overige OSM’ers. En dat smaakte goed na een avondje fanatiek badmintonnen!


Opnieuw een geslaagd toernooi dus. Het eerstvolgende toernooi zijn de Clubkampioenschappen voor seniorleden. Deze zijn al op 15 februari dus schrijf je snel in!


En hier staan de foto's.

Plaats je reactie onder dit bericht