image

In Memoriam Rob Smeets

2015-08-29: Nieuws van het Bestuur voor iedereen.

Op 25 augustus 2015 is Rob Smeets overleden. Rob heeft als lid van OSM Badminton veel voor onze vereniging betekend.

Rob Smeets


1 juli 1960 - 25 augustus 2015Tot onze grote schrik en verdriet is door een noodlottig ongeval onze mede-OSM’er Rob Smeets komen te overlijden. Rob was al tientallen jaren lid van OSM Badminton en was zeer betrokken bij de vereniging.


Rob is één van de mensen die - vaak achter de schermen - onze vereniging heeft geholpen. Op menig ALV was hij het enige aanwezig lid dat niet in een commissie zat en werd hij dus gevraagd om de kascontrolecommissie te doen. Heeft hij ook gedaan. Maar bekender is zijn rol als trainer. Die begon een kleine 20 jaar geleden als "zaalwacht": dat was toen een ouder die per toerbeurt tijdens de jeugdtrainingen op zaterdag de trainer assisteerde. Hij was de vader van jeugdtalent Yannic Smeets, die later uitgroeide tot Eredivisie-speler. Vanuit de rol van zaalwacht ontdekte Rob zijn talent voor het geven van trainingen. Hij volgde de trainerscursus en verzorgde bij OSM de trainingen aan de competitiejeugd op vrijdag. Daarna werd hij trainer bij CHEMPS. Rob gaf daar extra badmintontrainingen en coachte veel CHEMPS-spelers op toernooien. Ook was hij er begeleider op de badmintonkampen.


Daarnaast kennen we Rob in zijn beginjaren bij OSM als succesvol competitiespeler. Daarna werd hij lid van de jeugdcommissie, waar hij zich richtte op de begeleiding van de jeugdcompetitie. De laatste jaren zagen we Rob nog steeds fanatiek aan het trainen: hij deed gewoon met de competitiespelers mee en zonder dat je het wist, gaf hij daarbij waardevolle tips en adviezen. Nog zo"n rol achter de schermen: hij verzorgde - samen met zijn vrouw Ingrid Janssen - voor de OSM clubkleding.


We zullen Rob verschrikkelijk gaan missen. Hij was een groot voorbeeld, iemand met het badmintonhart op de goede plaats en een rots waarop je kon bouwen. We wensen zijn nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.


Op de website memori.nl is een herdenkingsplaats voor hem ingericht. Je vind er de rouwkaart, foto's en biografie. Op de rouwkaart word gevraagd om zoveel mogelijk herinneringen aan Rob op deze site te delen. Zoals Bart-Jan den Hollander van CHEMPS treffend schreef: laten we dat maar massaal doen.


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 2 september 2015 om 18:23 met:

Namens OSM Badminton, de club waar Rob, Ingrid en Yannic lid bij waren, wil ik aangeven wat Rob voor de vereniging heeft betekend. Want Rob was zo’n clubman waar je op kon bouwen.


Rob was al lid, lang voordat ik lid werd. Hij speelde mee in de competities totdat hij eind jaren negentig een knieblessure opliep. Zijn bijdragen aan de vereniging begonnen niet veel later met Zaalwacht zijn. Die rol had niets met wachten te maken, dat was niets voor Rob. Zaalwachten zijn ouders die per toerbeurt tijdens de jeugdtrainingen op zaterdag de trainer assisteerden. Hij was natuurlijk zaalwacht geworden zodat hij Yannic kon helpen, maar en passant heeft hij daar al een hele generatie kinderen begeleid.


Al die kinderen hebben iets van Rob meegekregen.


Rob ontdekte zijn talent voor het trainen van jeugdspelers en hij volgde de trainerscursus in 2004. Al snel had hij die cursus met goed gevolg afgelegd en stond hij als volleerd trainer voor de groep. Jarenlang heeft de jeugdcompetitie-vrijdaggroep van hem training gekregen.


Al die talentjes van de vrijdagtraining hebben iets van Rob meegekregen.


En ook in commissies was Rob te vinden. Hij was een trouw bezoeker van de ALV en werd daar ooit gestrikt voor de Kascommissie. Maar belangrijker was zijn rol in de jeugdcommissie. Hij organiseerde de clubtoernooien: schema’s, prijzen en hij had het tot kunst verheven om met name de verliezers te motiveren. En hij was jeugdcompetitieleider: dat start bij het enthousiasmeren van kinderen voor de competitie en het loopt - met veel tijd en inzet - door tot het huldigen van de kampioenen.


Al die jeugdcompetitiespelers hebben iets van Rob meegekregen.


Rob vloog uit naar CHEMPS en via CHEMPS wist Rob op een heel nieuwe manier een lang gekoesterde bijdrage aan de club te geven: samen met Ingrid regelde hij de clubkleding en hebben zij alle competitieteams van clubkleding voorzien.


En zo hebben ook alle competitieteams iets van Rob meegekregen.


Rob zette zich in waar hij kon, of het een extra training was, of ondersteuning bij de organisatie, of tips en adviezen in de zaal. Hij heeft ook mij geholpen, toen ik zelf de trainerscursussen volgde. Hij was één van mijn begeleiders. Hij liet zich daar zien als een zeer bekwaam en doordacht coach. Zijn adviezen waren logisch, altijd doordacht en solide, geen speld tussen te krijgen. Hij was een groot voorbeeld, iemand met het badmintonhart op de goede plaats en iemand die altijd probeerde het beste in je naar boven te halen.


En zo heb ik en iedereen bij OSM wel iets van Rob meegekregen.


Rob, we zullen je enorm missen, maar wij hebben allemaal iets van jou meegekregen en dat stukje zullen wij voor altijd bij ons dragen.


Edwin Roestenburg reageerde op 30 augustus 2015 om 14:51 met:

Ook ik wens Ingrid en Yannic veel sterkte.


Agaath den Elzen reageerde op 30 augustus 2015 om 12:35 met:

Kippenvel bij het lezen van het bericht van Gerben op FB.
Heel veel sterkte voor Ingrid enYannick en voor ieder die hem enorm zal missen.


Plaats je reactie onder dit bericht