image

Zilver op Regiokampioenschappen voor OSM-J3

2016-03-03: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

OSM-J3 leverde een topprestatie tegen BAN op regiokampioenschappen met een tweede plaats als resultaat.


OSM-J3 was als ongeslagen team overtuigend kampioen geworden in hun competitiepoule. In de twee andere poules waren BAN-J7 en BAN-J8 uit Amersfoort kampioen geworden. De drie teams streden op 27 februari in Amersfoort om de felbegeerde titel: Regiokampioen onder 15 1e klasse 2015-2016.


De eerste wedstrijd tegen BAN J8
De dubbel van Dave Tse en Lars van Doremalen begon heel spannend in de eerste set, die ze toch wonnen met 21-16. In de 2e set loopt de samenwerking tussen Dave en Lars beter en die wonnen ze met 21-13.


In hun dubbel hadden Ingeborg Steen en Joyce Sung het lastiger en ze stonden in de eerste set 11-10 achter. De meiden waren niet scherp, het ging moeizaam, maar: ze wonnen wel met 21-19. De tweede set startte niet zo lekker. Ondanks de net- en uit-shuttles, stonden ze bij de break toch met 11-10 voor. Daarna gingen ze scherper spelen en dus wonnen ze ruim met 21-15.


Er waren zomaar vier banen vrij en dus werden de singles tegelijk gespeeld om tijd in te halen. Dave won zijn partij met 21-15; 21-9 van Mitchell. Lars won de eerste set met 21-19 van Jelmer, nadat hij bijna zijn 11-4 voorsprong had weggegeven. In de tweede set maakte hij die fout niet: 21-10 en het vierde wedstrijdpunt voor OSM-J3.


In haar enkelpartij was Ingeborg erg gewaagd aan haar tegenstandster Demiek. Ingeborg weet haar eerste set te winnen met 21-17. In de tweede set houdt ze Demiek goed achterin en wint ze met 21-12. Joyce heeft in de 1e set nog wat moeite om haar draai te vinden maar wint met 21-16. In de 2e set loopt het beter, speelt ze scherper en wint met 21-8.


In de afsluitende mixen speelden Dave en Ingeborg de eerste set slordig en Dave was niet geconcentreerd. Toch ging de winst naar hen: 21-17. In de tweede set had Dave zijn focus terug, kwamen ze goed op stoom en wonnen ze met 21-9 van Demiek en Mitchell. Lars en Joyce speelden hun eerste set heel strak: winst 21-11. Ook in de tweede set bleken Lian en Jelmer niet sterk genoeg en werd er weer winst geboekt: 21-7. Resultaat: 8-0 winst voor OSM. De tweede plek was veiliggesteld.


De tweede wedstrijd (finale) tegen BAN-J7
In deze finalewedstrijd was de titel Regiokampioen te winnen. In de eerste set liepen Lars en Dave elkaar in de weg en maakten ze veel eigen fouten waardoor ze verloren met 21-14. In de tweede set stonden ze met 11-9 achter, maar ze kwamen terug en dwongen met 21-18 een derde set af. In die derde set sloeg Lars veel uit en in het net, maar hij herpakte zich en ze wonnen met 21-11. Overtuigend dit keer.


Ook de dames hadden een moeizame start. De tegenstanders speelden strak en namen een voorsprong: 11-7. Ingeborg en Joyce werden iets scherper in de tweede helft en kwamen langszij bij de 18. Maar dat hielden ze niet vol en de set ging met 21-19 naar BAN. In de tweede set hadden de dames het moeilijk. Er werd goed gespeeld en de meiden legden mooie rally's op de baan maar Pascalle en Rosanne van BAN waren te sterk en sloegen alles terug. Met 21-10 ging deze partij naar BAN-J7 (tussenstand 1-1).


De enkelpartijen dan. In zijn single was Dave tactisch goed bezig. Zijn tegenstander Seenu was onzuiver en speelde wild. Dave bleef scherp en won met 21-6. In de 2e set ging het niet veel anders: Dave won overtuigend met 21-11. Lars ging in zijn eerste set als een speer: 21-10 winst. Zijn tegenstander Martijn kwam in de tweede set terug, maar kon niet meer winnen: 21-15 voor Lars (tussenstand 3-1).


Ingeborg trof opnieuw een gelijkwaardige tegenstandster: Pascalle. Ingeborg won de eerste game nipt met 21-18. Maar in de tweede set stond Ingeborg 11-6 achter, ze raakte haar zelfvertrouwen kwijt en dan wordt het heel moeilijk. Helaas bleef dat zo en ondanks licht herstel in de de derde set moest ze haar meerdere erkennen in Pascalle. Joyce moest tegen Rosanne en miste haar gebruikelijke scherpte. De tegenstandster houdt haar goed achterin, Joyce vocht voor wat ze waard was, maar het mocht niet baten. Deze partij ging met 17-21 en 16-21 naar BAN. Tussenstand 3-3. Alles hing van de mixen af. Superspannend!


Ingeborg en Dave namen het op tegen Pascalle en Martijn. BAN-J7 begon sterker, OSM juist slordig. 21-15 verlies. In de tweede set stonden Ingeborg en Dave op scherp en deze set was dan ook voor hen: 25-23. Maar in de derde set bleek BAN-J7 toch echt te sterk en deze set ging verloren met 21-13.


Nog steeds waren er kansen op de titel, maar dan moesten Joyce en Lars wel in twee sets winnen. Ze begonnen goed met meteen de winst in de eerste set tegen Rosanne en Tico. Maar toen ging het toch mis: de tweede set ging naar BAN en ook in de laatste derde set lukte het net niet. Zo verloor OSM-J3 net de finale, maar wat hebben de OSMers gestreden!


Met een eindstand van 5-3 voor BAN-J7 gingen die er dus met de eerste plaats vandoor. De teleurstelling bij OSM-J3 was heel erg groot. Zin om de beker voor de 2e plaats op te halen was er nauwelijks. Er kwam een voorzichtige glimlach toen ze de al eerder verdiende medailles als poulewinnaar kregen omgehangen. Maar het team mag trots zijn op haar prestatie, ook al zagen ze dat - met een titel die op het allerlaatste moment aan hen ontglipte - zelf nog even niet....


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 6 maart 2016 om 19:02 met:

Jammer dat de titel net niet lukte, maar wat een mooie prestatie om zo ver te komen: én kampioen in de poule en een mooie zilveren plek op de regiokampioenschappen. Goed gedaan & goed luisteren naar het advies van Jan:


Jan Nijkamp reageerde op 4 maart 2016 om 19:30 met:

Natuurlijk verliezen is nooit leuk, maar jullie hebben OSM goed vertegenwoordigd met een 2e plaats op de Regio Kampioenschappen, dat is een felicitatie waard.
En ik kan je alvast verklappen dat er volgend jaar wederom een kans is om deze prijs in ontvangst te nemen. Dus lekker trainen met en tegen elkaar, veel toernooien spelen en dan volgend seizoen weer net zo'n goed badminton seizoen spelen. Ik weet zeker dat jullie dan in 2017 het beste team in de Regio Centrum zullen zijn.


Plaats je reactie onder dit bericht