Sandra van Rooijen op Irish Open

foto

06-12-08: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Sandra, tot vorig jaar nog lid van OSM, heeft het inmiddels geschopt tot deelname aan de Irish International Championships.

Sandra van Rooijen, inderdaad, de dochter van, gaat als altijd sterk vooruit. Ze heeft haar badmintoncarrière bij BC Amersfoort succesvol voortgezet met als recent hoogtepunt het winnen van de regiokampioenschappen damesdubbel. En nu komen ook internationale ambities in zicht. Ze is met de Nederlandse ploeg o.l.v. bondscoach Martijn van Dooremalen meegegaan naar de Irish International Championships (het Ierse Open) in Baldoyle bij Dublin.

Ze kwam uit op alle drie onderdelen. In de single won ze haar eerste partij met ruime cijfers: 21-8; 21-16 van de Engelse Helena Cable. De planning was erg strak, zodat ze meteen daarna weer de baan op moest voor haar volgend partij tegen Rachel Thomas uit Wales. Een wedstrijd die ze niet kon winnen (wel jammer, anders had ze mogen aantreden tegen de beroemde Camilla Sörensen).

In het gemengd dubbel speelde ze met gelegenheidspartner Niklas Hoff uit Denemarken. De eerst partij tegen een Iers koppel was een hele spannende. De eerste set ging verloren, maar de tweede set was voor Sandra & Niklas. De derse set bleek een heuse thriller, waarbij Sandra het laatste puntje wist binnen te halen: 21-19. Na deze vermoeiende partij stond het tweede geplaatste Deense duo Chemnitz/Röpke klaar en die bleken echt een maatje te groot.

In de damesdubbel met de Zweedse Jennie Carlsson stond Sandra meteen tegen het beste duo van Nederland: Patty Stolzenbach en Paulien van Dooremalen. Dat ze hiervan niet kon winnen was geen verrassing en daarnaast was het natuurlijk wel een geweldige ervaring om te mogen spelen tegen je eigen helden.

Bekijk haar prestaties op www.toernooi.nl


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email   


Reageren? Zet je reactie onder dit bericht

We delen je emailadres niet met anderen.