image

Jeugdclubkampioenschappen 2016

2016-06-04: Nieuws van de Jeugdcommissie voor jeugd.

Niet alle wedstrijden zijn gespeeld, maar bij veel onderdelen zijn er jeugdclubkampioenen!

We hadden een grote opkomst met meer dan 50 spelers die samen goed waren voor ruim 80 inschrijvingen voor de verschillende onderdelen. Dat voorspelde een drukke dag! Gelukkig waren de spelers ruim op tijd en omdat iedereen meehielp met de netten en telborden, was er zelfs nog tijd om even rustig in te spelen.


Om 8:45 startten de jongste spelers en de jongens van de Dubbel1. Het werd direct spannend met diverse driesetters en iedereen had er duidelijk zin in. Voor de spelers die zich hadden opgegeven voor drie onderdelen was het flink aanpoten: het schema liet weinig ruimte voor pauzes. Voor de meesten was het gelukkig geen probleem en zo kon de ene wedstrijd na de andere gespeeld worden.


De organisatie had gezorgd voor een gezonde snack: de grote bak met druiven was al snel leeg! Gelukkig was er meer krachtvoer aanwezig in de vorm van wat minder gezonde, maar niet minder lekkere drop! Ook die was zo verdwenen. De hele dag was er ruime aandacht van ouders en andere geïnteresseerden, leuk om zoveel publiek te zien! Ook was er altijd wel iemand bereid om een wedstrijd te tellen, voor de spelers heel fijn. Die konden zich daardoor op de wedstrijd concentreren. Dank aan alle tellers!


De dag is uiteindelijk voorbijgevlogen. De zaal was gehuurd tot 16:00 en het was wel duidelijk dat we dat niet gingen redden, er moesten nog veel partijen gespeeld worden. Dankzij een zeer flexibele zaalbeheerder (van Sportfondsen Stichtse Vecht) konden we de zaal meteen wat langer gebruiken.


Toch kwamen we nog tijd te kort. De prijsuitreiking voor de onderdelen die al afgerond waren, is wat eerder gehouden. Daarna kwam de finale in de categorie Meisjes Enkel1: een prachtige strijd tussen de zusjes Ingeborg en Selma. Selma bleek uiteindelijk te sterk voor Ingeborg, Selma won in twee sets met 21-16 en 21-12. In de Jongens Enkel1 was ook dit jaar Alex te sterk voor de andere jongens, hij won de poule dan ook overtuigend. Alleen Sven wist een set van hem te winnen in een spannende partij: 21-19, 13-21, 21-13.


Daarmee hebben we twee bekende jeugdclubkampioenen: Alex Sung en Selma Steen! Van harte gefeliciteerd! Dit was voor beiden de derde keer op rij en betekent dat zij de wisselbekers nu mogen houden. De club moet op zoek naar nieuwe bekers!


Daarnaast gingen de andere bekers naar:
Jongens-enkel1: Sven Maatman (runner up)
Meisjes-enkel1: Ingeborg Steen (runner up)
Jongens-dubbel1: Berend van Brenk & Danny Edelbroek (eerste), Jip van der Horst & Jeroen Merlijn (tweede)
Gemengd-dubbel1: Alex Sung & Joyce Sung, Sven Maatman & Selma Steen


Jongens-enkel2: Dave Tse, Lars van Doremalen
Meisjes-enkel2: Jasmijn van Moorselaar, Daisy Tang
Jongens-dubbel2: Jits Karczewski & Sam Roks, Jamie Edelbroek & Lorenzo Luijsterburg
Meisjes-dubbel2: Carlijn Huibers & Kiki Tse, Jasmijn van Moorselaar & Yorinde van Moorselaar
Gemengd-dubbel2: Lars van Doremalen & Daphne van Schaik, Dave Tse & Ingeborg Steen


Jongens-enkel3: Jits Karczewski, Lorenzo Luijsterburg
Gemengd-dubbel3: Jits Karczewski & Jasmijn van Moorselaar, Jamie Edelbroek & Yorinde van Moorselaar


Het is dus niet gelukt om alle onderdelen af te ronden, er blijven nog drie wedstrijden over: de finale Meisjes Dubbel1: Isabel & Juliëtte tegen Ingeborg & Joyce en de twee wedstrijden in de speciale Dubbel-poule met Selma & Anouk, Jaron & Alex en Sven & Dylan. Deze worden uiteraard zo snel mogelijk gespeeld.


Alle (nu bekende) winnaars en uitslagen staan op toernooi.nl.

Geinteresseerd in de foto's? Klik hier.


Reacties

Jan Nijkamp reageerde op 13 juni 2016 om 14:23 met:

Selma en Alex van harte gefeliciteerd met het behalen van de titel Clubkampioen voor OSM jeugdspelers.
En ik zag dat Alex Sung van het weekend opnieuw een titel in de wacht sleepte in een toernooi bij de volwassenen. Goed gedaan.
Je speelde de finale toch wel in het OSM-Clubshirt ?


Plaats je reactie onder dit bericht