image

7 trickshots in 1 training? Geweldig!

2016-06-21: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

OSM Badminton had maandag 20 juni een primeur: een trickshottraining met 7 nieuwe slagen op het programma. Niet iedereen kon ze alle 7 perfect, maar iedereen vond het wel geweldig leuk om te doen.

Pieter van Moorselaar en Ronald Koenis waren de trainers die deze trickshottraining hadden gegeven. Pieter is een technisch vaardige speler die de tricks goed beheerst en Ronald wilde vooral het plezier in badminton overdragen. Samen brachten ze een vol programma met 7 onderdelen:
1. Gemaskeerde lift
2. Dubbel gemaskeerde net drop
3. Dubbel gemaskeerde cross net drop
4. Gekapte smash
5. Verkapte service return
6. Tussen de benen
7. Reverse smash


De details staan in het trainingsprogramma.


Voordat de training begon, vielen er door late afmeldingen gaten in de spelersgroep. Maar die werden meteen weer opgevuld en met drie volle banen gingen de OSM'ers aan de slag met al die bijzondere technieken.


Hoewel er belachelijk veel slagen in de training waren verwerkt, bleek uit de korte evaluatie achteraf dat de deelnemers van elke slag hadden geleerd én genoten. Grappig was dat het slaan tussen de benen technisch het allerlastigste was, maar door de groep juist als de leukste onderdeel naar voren kwam.


Pieter, voor het eerst als trainer voor zo'n groep, genoot van het enthousiasme en de inzet van de deelnemers: iedereen ging er voor, fantastisch om te zien! Ronald verwoordde het zo: deze training raakte de kern: het deed me goed al die lachende mensen te zien werken aan hun techniek en letterlijk plezier halen uit wat ze zelf doen. Heerlijk, daar word je trainer voor! Met zoveel enthousiasme kan het niet anders of dit gaat volgend seizoen nog een keer gebeuren.


Natuurlijk kijken we uit naar het slottoernooi aankomende maandag, kunnen we al die trickshots in het echie bekijken!

Plaats je reactie onder dit bericht