image

OSM trainers succesvol op MBI-Cup 2016

2016-08-23: Nieuws van de Redactiecommissie voor iedereen.

Uun Santosa heeft samen met Elano Nijkamp de Herendubbel-titel in de hoogste categorie behaald op het internationale MBI-Cup-toernooi!

Hoofdtrainer Uun Santosa en de nieuwe assistent-trainer van OSM: Elano Nijkamp besloten om voor aanvang van het nieuwe seizoen gezamenlijk een toernooi te gaan spelen. Zij kozen ervoor om bij de MBI-Cup de herendubbel te gaan spelen en wel in de hoogste categorie. Dit toernooi wordt door de Indonesische Badminton Maatschappij in Den Haag georganiseerd. Bij een bezoek aan Sporthal Mariahoeve merk je direct dat het hier gaat om een toernooi met een internationaal karakter. Of kwam dat vanwege de geur van het Indonesische eten van Toko Menteng?


Elano (nog maar net terug van een trainingsstage in Indonesie) had zich naast het dubbelspel samen met Uun ook voor het enkelspel ingeschreven. Tegen Leon Geers (21-16 en 21-19) en Chris Kerklaan (21-14 en 21-13) werd gewonnen, maar de als nummer 3 geplaatste Andrie Ochtman belette Elano de doorgang naar de kwartfinale door met 21-14 en 21-15 te winnen.


Bij de herendubbel spelen was er in de poulewedstijden meer succes. Hoewel het spel van Elano in de eerste wedstrijd erg stroef van start ging werd er wel gewonnen. Van zowel Marcelino Gunawan en Andrew Statham (21-18 en 21-19) en Mark van Beek en Jordij de Mooij (21-19 en 21-5) werd in 2 sets gewonnen, zodat onze OSM-trainers Uun en Elano zich plaatsten voor de halve finale. In die halve finale troffen zij het niet, want ze moesten het opnemen tegen de als nr.1 geplaatste spelers Leon Ham en Andrie Ochtman.


Ik was dan ook zeer verrast dat ze als winnaars van de baan stapten. Winnen in 2 sets tegen de vooraf verwachte winnaars met 21-11 en 21-9 (en niet 17 en 16, zoals zij op het wedstrijdformulier hadden ingevuld). In de finale bleek dat Uun aan het einde van de vorige wedstrijd een vervelende blessure had opgelopen. En in deze finale moesten onze mannen het opnemen tegen de als nummer 2 geplaatste spelers Wouter de Wildt en de jonge Kevin de Waal. De vooruitzichten op een goed resultaat waren daarom niet al te best, zo vooraf aan de partij. Toch wist de huidige Wereldkampioen bij de veteranen Uun Santosa overeind te blijven en aan de zijde van Elano Nijkamp ook deze titel bij te schrijven.


Een leuke opsteker zo aan het begin van dit nieuwe seizoen 2016-2017!


Selamat, Gefeliciteerd!
Jan Nijkamp


Reacties

Ronald Koenis reageerde op 23 augustus 2016 om 23:10 met:

Mooie rentree bij OSM Badminton, Elano!


Plaats je reactie onder dit bericht