image

2016-11-12: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

Op maandag 7 november konden de beginnende recreanten laten zien wat ze hadden geleerd op hun eerste toernooi.

Dit seizoen zijn er niet veel beginners, en mede daardoor ook niet veel deelnemers aan het beginnerstoernooi. Maar toch konden John van Rooijen en Ronald Koenis een leuk toernooitje in elkaar zetten voor Birgit Kooijmans, Petra Jochemsen, Jari van Blom en Sander Wiegeraad.

In de poulefase speelde iedereen dubbels met steeds wisselende partners. Na alle partijen stroomde Jari van Blom meteen door naar de finale. Maar Petra en Sander hadden precies evenveel punten gehaald, zodat er een halve finale nodig was om Sander als tweede finalist aan te wijzen. Birgit en Jari traden op als coach, zodat ze dat aspect van badminton ook eens ervaren.

In die finale liet Jari zien dat hij terecht als eerste de finale had bereikt. Petra was zijn coach en kon volstaan met "Ga zo door". Sander, gecoacht door Birgit, kreeg wat meer tips en kwam in de tweede set (daardoor?) sterk terug. De wedstrijd kantelde ... maar niet voor lang, want alsnog stelde Jari zijn overwinning veilig. ook een ingelaste derde set kon daar niets aan veranderen: 11-4, 11-6, 11-4.


Daarna speelden Birgit en Petra om de titel bij de dames. Zij werden bijgestaan door coaches Sander en Jari. Het werd een leuke pot: Birgit won de eerste set met 11-4, maar Petra net zo gemakkelijk de tweede met 11-5. Dus hier moest de derde set de beslissing brengen. Lekker spannend, want de dames wilden niet voor elkaar onder doen. Birgit won net met 11-8.

Zo had iedereen veel geleerd en lekker gespeeld. Gelukkig hebben we de foto's nog.

Plaats je reactie onder dit bericht