image

Vernieuwing van de seniorencompetitie vanaf 2017-2018

2016-12-23: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

De bond gaat de regionale seniorencompetitie integreren met de landelijke Bondscompetitie. De regio-grenzen verdwijnen, zodat de gemiddelde reisafstand kleiner wordt.

Een bericht van Badminton Nederland:


In de afgelopen periode hebben we tijdens verschillende ontmoetingen en door middel van enquĂȘtes jullie mening gevraagd over de competitie die Badminton Nederland organiseert. Hieruit blijkt dat er een duidelijke behoefte is aan vernieuwing om de competitie leuker en toegankelijker te maken. In 2017 starten we daarom met de vernieuwing van de seniorencompetitie.


Dit project is onderdeel van het Jaarplan 2017. Klik hier om het Jaarplan 2017 te lezen.


Met ingang van het seizoen 2017/2018 gaat Badminton Nederland de Bondscompetitie en de Regiocompetitie integreren tot 1 competitie. In deze opzet is de Eredivisie nog steeds de hoogste divisie van de competitie, die dan doorloopt tot een achtste divisie. De vijfde divisie en lager zullen bestaan uit 32 afdelingen.
In deze nieuwe competitieopzet zal er geen rekening meer worden gehouden met de huidige regionale indeling, zodat verenigingen die dicht bij de grens van een Regio liggen zullen/kunnen worden ingedeeld bij verenigingen die in een andere Regio liggen. De reisafstanden voor het spelen van competitie kunnen hierdoor kleiner worden. Een ander voordeel van deze opzet is dat het niveauverschil tussen de teams onderling in de toekomst kleiner kan worden.


In het eerste kwartaal van 2017 zullen we bijeenkomsten organiseren om aan verenigingen deze opzet verder uit te leggen en om eventuele vragen te beantwoorden. Hebben jullie voor die tijd vragen, mail die svp naar info@badminton.nl. Vanaf de eerste week van januari 2017 zullen we deze vragen afhandelen.


Tot slot wensen wij jullie fijne feestdagen en een sportief 2017.

Met vriendelijke groet,
Badminton Nederland
Joan Peeters
Manager Competitie en Toernooien

Plaats je reactie onder dit bericht