image

OSM-Mannen zijn regio-kampioen!

2017-02-25: Nieuws van de Technische commissie voor senioren competitie.

Ons herenteam reisde niet voor niets naar Arnhem: ze wonnen zeer overtuigend de eerste prijs op de regionale kampioenschappen voor competitieteams.


Het team met Alex Sung, Martijn Koenis, Michael van der Valk en Pieter van Moorselaar was de beste in hun poule in de mannen 1e klasse en mocht daarom uitkomen op de regionale kampioenschappen voor competitieteams in Arnhem.


De tegenstand bestond uit 't Veen - M1, die de andere poule in deze klasse in onze regio hadden gewonnen. Terwijl onze mannen al warm waren gespeeld, bleven de tegenstanders wat lang in de kantine steken. Met dat fysiek en psychologisch voordeel begonnen Alex en Martijn aan hun dubbel. Het voordeel werd meteen omgezet in een lekkere voorsprong. Ook gaande de partij bleek dat de OSMers sterker waren en zo gingen de eerste sets naar OSM. Michael en Pieter troffen een kleine en een lange tegenstander. Ze hadden na enige tijd (dat kostte hun de eerste game) uitgevogeld dat een hoge service op de kleine heer de meeste kans gaf op punten voor OSM. In de tweede game werd dat verzilverd. Geen derde set, want op deze kampioenschappen speelt men die niet. Vandaag telde het aantal gewonnen sets, dus tussenstand: 3-1.


Martijn begon lekker in zijn enkelpartij, won de eerste set, maar in de tweede was het op (iets met verkeerd licht of zo ;-). Alex begon wat koud aan zijn single, en stond in no-time 5 punten achter. Daarna maakte hij wel wat punten, maar bij 11-17 leek ook deze set naar 't Veen te gaan. Maar ineens begon Alex warm te draaien, en na een knappe inhaalrace won Alex met 21-19! In de tweede set wist hij veel beter de consequente smashes van zijn tegenstander te pareren, en daarmee was de angel eruit. Alex won ook de tweede set, tussenstand: 6-2.


Pieter liet het publiek smullen van een gemaskeerd bal: veel van zijn slagen waren voor de tegenstander onvoorspelbaar. Soms voor Pieter ook, want er ging nog best veel uit, maar per saldo was het positief: weer twee sets naar OSM. Aan Michael de taak om het laatste kampioenspunt binnen te halen. Als vierde heer stond hij tegen de sterkste dubbelspeler van 't Veen. Het bleek dat Michael heel snel op de baan was en zijn tegenstander maakte veel onnodige fouten. Die combinatie leverde het herenteam weer twee punten op, en met 10-2 was het kampioenschap definitief binnen.


In de resterende twee dubbels was de sfeer wat ontspannen, met als resultaat nog drie gewonnen en één verloren set. Eindstand: 13-3, de beker meer dan verdiend:


Uitslagen op www.badmintonnederland.toernooi.nl

Plaats je reactie onder dit bericht