image

2017-05-28: Nieuws van de Technische commissie voor senioren recreanten.

De Najaarscompetitie voor recreanten (NJC) is met name voor beginnende recreanten een uitstekende gelegenheid om wat meer wedstrijdervaring op te doen. Ook de oudgedienden kunnen uiteraard inschrijven.

Beste OSM'ers,


De Najaarscompetitie gaat vanaf september 2017 van start. Men kan zich opgeven voor deze competitie tot 11 juni 2017.


De NJC is een recreanten-competitie en met name voor beginners een uitstekende gelegenheid om wat uitgebreider met badminton kennis te maken. Door eens tegen andere verenigingen te spelen doe je enorm veel ervaring op. Uiteraard verwacht ik ook weer de inschrijvingen van onze oudgedienden.


In totaal worden er acht wedstrijden gespeeld in de periode van september 2017 tot medio januari 2018, vier uit en vier thuis. De thuiswedstrijden worden op donderdagavond in de SAFARI-hal gespeeld van 20:30 tot 22:30/23:00.


Een gemengd team bestaat uit minimaal 2 heren en 2 dames (vanaf 16 jaar). Een wedstrijd bestaat uit 8 partijen: twee maal een herenenkel, twee maal een damesenkel, een herendubbel en een damesdubbel en twee maal een gemengd dubbel. Een herenteam bestaat uit minimaal 4 heren en zij spelen 4 enkelpartijen en 4 dubbels. De kans dat een herenteam ook daadwerkelijk kan meedoen, hangt af van het aantal inschrijvingen bij de bond.


Per komend seizoen is er een nieuwe competitie waarvoor men zich kan aanmelden; de dubbelspelcompetitie. In deze competitie worden een Herendubbel, Damesdubbel en 4 Mixdubbels gespeeld, in totaal 6 partijen dus. Een ideale competitie voor mensen die liever geen enkelspel spelen!


Opgave per team is mogelijk, maar ook individueel en daarnaast kan je je als reserve aanmelden om in te vallen als een lid van een NJC-team een keer niet kan spelen. Met het oog op de indeling, die door de bond wordt geregeld, is het van belang dat een team uit gelijkwaardige spelers bestaat. Het moet niet zo zijn dat de ene speler iedere wedstrijd van de baan wordt geveegd of dat de ander dat met de tegenstander kan doen. Daar heb je geen plezier in en je leert er niets van. Ga dus op zoek naar spelers van je eigen niveau om een team samen te stellen. Voor het opgeven moet de volgorde overeenkomen met de speelsterkte, sterkste speler bovenaan.


Uiterste inschrijfdatum is 10 juni 2017. Kosten voor deelname (bondsbijdrage) zijn €41,00 per team, je krijgt hierover bericht na je inschrijving. Inschrijvingen graag per e-mail.


Heb je nog vragen? Spreek me aan in de zaal of gebruik de contactpagina.


Met vriendelijke groet,
Gerben van den Bosch
Recreantencompetitieleider OSM Badminton


Reacties

Geert-Jan Fluitman reageerde op 28 mei 2017 om 20:29 met:

Ik ben beschikbaar als reserve voor de competitie.


Plaats je reactie onder dit bericht