Introductie

Badminton is een snelle, flitsende sport, een sport waarbij gezweet kan worden en je aan je conditie kan werken. Het is een gezonde sport, een sociale sport, een Olympische sport, een eigentijdse sport en bovendien een sport die snel te leren is.


OSM-logoOSM Badminton stelt zich tot doel de bevordering van de beoefening van de Badmintonsport. Met 80 seniorleden en 60 jeugdleden is OSM een middelgrote vereniging, waar je op alle niveaus kan badmintonnen: van beginnende recreant tot de regionale competities van Badminton Nederland.


In verband met Corona hebben we bijzondere maatregelen getroffen om verantwoord te kunnen blijven badmintonnen.


OSMDe activiteiten voor jeugdleden bestaan uit wekelijkse trainingen, veel toernooien en deelname aan de jeugdcompetitie. Voor volwassenen organiseert OSM wekelijks twee vrije speelavonden, trainingen op vijf (!) verschillende niveaus. Ook zijn er diverse gezellige toernooien en kan men meedoen aan de twee competities die Badminton Nederland organiseert.

Nieuwe/aspirant leden zijn welkom op de open dagen en je kan komen proefspelen. Je wordt lid door het aanmeldingsformulier in te leveren. We zullen je alle verdere informatie verstrekken die je nodig hebt om te kunnen spelen. Elk lid kan elke week badmintonnen en trainen. Je betaalt daarvoor jaarlijks contributie en volg je extra trainingen, dan zijn daar kosten aan verbonden.


De vereniging bestaat sinds 1975 en kent een bestuur, ALV en diverse commissies. Bijzondere prestaties van onze leden staan in de Hall of fame.


We zijn actief in drie verschillende sporthallen: de OVVO-hal in Maarssen-Dorp op maandag, de Fazantenkamphal in Fazantenkamp op woensdag en de Safari-hal in Bisonspoor op alle andere dagen. Daar zijn altijd al het net en de shuttles. Het lid moet zorgen voor de andere benodigdheden: sportkleding, clubkleding, zaalschoenen (geen buitenschoenen) en een racket. Als je nog geen racket hebt, kan de vereniging tijdelijk voor een leenracket zorgen.


Badminton is eenvoudig en snel te leren. Als je meer over het spelen van badmintonnen zelf wilt weten, hebben we naast de spelregels veel diepgaande informatie over de vier sportaspecten: techniek, tactiek, fysiek en het mentale aspect. En we hebben zelfs leerzame instructies voor de buitencategorie trick shots.


Om een indruk te krijgen wat badminton inhoudt, heeft Badminton Nederland een promotiefilmpje gemaakt waarin een beeld wordt gegeven hoe badmintonnen bij de badmintonvereniging er uitziet:


In dit gedeelte van de site staat alle informatie die in de loop van de seizoenen niet of nauwelijks wijzigt. Alle actuele gegevens worden vermeld op de nieuwspagina, de agenda en in de email-nieuwsbrief die elke maand naar alle leden wordt gestuurd.


Lees verder: Badminton & Corona.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email