Introductie

Badminton is een snelle, flitsende sport, een sport waarbij gezweet kan worden en je aan je conditie kan werken. Het is een gezonde sport, een sociale sport, een Olympische sport en bovendien een sport die snel te leren is.

OSMDe activiteiten voor jeugdleden bestaan uit wekelijkse trainingen op zes verschillende niveaus. We organiseren regelmatig jeugdtoernooien en veel kinderen doen mee aan de jeugdcompetitie. Volwassenen kunnen zich uitleven op de twee vrije speelavonden in de week. Voor hen zijn er trainingen op vier (!) verschillende niveaus. Ook voor hen zijn er diverse gezellige toernooien door het jaar heen. De ambitieuzere spelers kunnen meedoen aan de twee competities die Badminton Nederland voor volwassenen organiseert.

Nieuwe/aspirant leden zijn welkom op de open dagen en je kan elke maand komen proefspelen. We zullen je op die avonden alle verdere informatie verstrekken die je nodig hebt om te kunnen spelen (maar alles staat ook op de site). Elk lid kan elke week badmintonnen en trainen. Je betaalt daarvoor jaarlijks contributie en volg je extra trainingen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Het aan- en afmelden gaat via formulieren.

De vereniging bestaat sinds 1975 en kent een bestuur, ALV en diverse commissies. Allemaal vrijwilligers die zich inzetten om de hierboven genoemde verenigingsactiviteiten mogelijk te maken. Bijzondere prestaties van onze leden staan in de Hall of fame.

We zijn actief in twee verschillende sporthallen: op de maandag spelen we in de Fazantenkamphal in Fazantenkamp. De BSU-trainingen zijn op de woensdag in dezelfde Fazantenkamphal. Op alle andere dagen badmintonnen we in sporthal van het sportcomplex MFA Safari in Bisonspoor. Op beide locaties zijn netten en shuttles. Het lid moet zorgen voor de andere benodigdheden: sportkleding, clubkleding, zaalschoenen (geen buitenschoenen) en een racket. Als je nog geen racket hebt, kan de vereniging tijdelijk voor een leenracket zorgen.

Badminton is eenvoudig en snel te leren. Als je meer over het spelen van badmintonnen zelf wilt weten, hebben we naast de spelregels veel diepgaande informatie over de vier sportaspecten: techniek, tactiek, fysiek en het mentale. En leerzame instructies voor de buitencategorie trick shots.

Voor trainers, assistenten en begeleidende ouders zijn er tips over coaching. We hebben inmiddels jaarplannen met trainingen voor Bamito, de jeugdcompetitie, de senioren competitie en nog een variatie aan trainingsplannen voor recreanten.

Het gedeelte Achtergrondinformatie gaat over badminton in het algemeen, zoals de spelregels, historie, nationale en internationale organisaties en EHBO.

Om een indruk te krijgen wat badminton inhoudt, heeft Badminton Nederland een promotiefilmpje gemaakt waarin een beeld wordt gegeven hoe badmintonnen bij een badmintonvereniging er uitziet:

In dit gedeelte van de site staat alle informatie die in de loop van de seizoenen niet of nauwelijks wijzigt. De nieuwtjes vind je op de nieuwspagina en de planning staat in onze agenda. Leden blijven op de hoogte middels de email-nieuwsbrief die elke maand naar alle leden wordt gestuurd.


Lees verder: English welcome.


Deel dit op:   Facebook    WhatsApp    Email